Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás: utolsó labdaérintésből született góllal nyert a Gödöllő a Dunaharaszti ellen

2023-08-12 19:11:22

A 2022/2023-as bajnoki szezon bronz- és ezüstérmese csapott össze a Táncsics Mihály úti küzdőtéren a 2023/2024-es bajnoki idény nyitányán. A hazaiak az elmúlt hetekben megnyerték a Pest vármegyei Szuperkupát, majd továbbjutottak a MOL Magyar Kupa első fordulójában. Ez utóbbi dicsőséggel az NB III-as osztályozót elbukó Dunaharaszti is büszkélkedhet, ők a Sárréti DSK 6-0 arányú legyőzésével léptek egyet előre az MK-ban.

Kevesen gondolták volna, de megtörtént: bő öt perc elteltével 1-1 állt az eredményjelzőn. A találkozó első találatát egy lekapcsolt passzból – Bata Csongor jóvoltából – a vendégek szerezték, majd nem sokkal később jogos büntetőhöz jutott Molnár Zoltán együttese. Reznek Donát állt a labda mögé, de erőteljes lövése után a keresztlécet találta el a bőrgolyóval. Szerencsére, a játékszer úgy pattant vissza a küzdőtérre, hogy azt Mertse Ábel a dunaharaszti kapu jobb felső sarkába tudta fejelni.

A gyors gólváltást követően inkább a hazai formáció uralta a játékot, és városunk tizenegye a vezetést is megszerezhette volna. Erre a 23. percben Balogh Bálint volt lehetősége, aki a kapufát találta el, majd a 30. percben Mertse Ábel egy kapussal szembeni ziccert hibázott el (ha úgy tetszik, a vizitálók hálóőre bravúrosan védett). Hasonló attrakciókat a gödöllői kapus, Németh Máté is bemutatott az első félidő végén, miután kétszer is góltól mentette meg csapatát.

A fordulás után nem sok említésre méltó esemény történt. Olyan érzése támadt az embernek, hogy a pontosztozkodás kezdetnek mindkét fél számára elfogadható eredmény. A férfiasabb, mondhatni: keménykedésre és esetenként durvaságra hajazó küzdelemben benne volt, hogy nem 22 játékos fejezi be az összecsapást. Így is lett, mert a 75. percben – a második sárga lapját begyűjtő Tóth Ferenc kiállítása miatt – megfogyatkozott a fáradtság jeleit mutató Dunaharaszti. A gödöllői emberelőny a rendes játékidő utáni ráadásban érett góllá. Az örömmámort eredményező slusszpoén a 95. percben történt, amikor a 66. percben csereként beállt Dolhai Gergő beadását Reznek Donát fejelte a haraszti kapuba!

Pest vármegyei I. osztályú bajnokság, 1. forduló:                                                                         
Gödöllői SK – Dunaharaszti MTK 2-1 (1-1)
Gödöllői gólszerzők: Mertse Ábel, Reznek Donát.
A Gödöllői SK csapata 3 ponttal, 2-1-es gólkülönbséggel a tabella 3. helyén áll a Pest vármegyei I. osztályú bajnokságban.
Következik: VS Dunakeszi – Gödöllői SK augusztus 19., szombat 17 óra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online