Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mit tesz a gödöllői rendőrség a város útjain száguldozók ellen?

2023-08-11 18:15:09

Hónapok óta rendszeres panasz és felháborodás alapját adja, hogy Gödöllő több útvonalán néhány felelőtlen, feltehetőleg fiatal száguldozik, elsősorban a késő esti vagy éjszakai órákban. A lakók elmondása szerint a „fekete BMW-s” a helyszínek közül előszeretettel használja a Szent János utcát, a Hegy utcát, a Kossuth Lajos utcát, illetve a Hunyadi utcát. Ez utóbbit az italdiszkont és a villamossági üzlet közelében, ahol az aszfalton driftelés nyomai is láthatók.

A Szent János utcában kezdődött, majd egy bal kanyar után a Zombor utcában végződött száguldás május utolsó szombatján (május 27-én) odáig fajult, hogy az óvoda melletti garázssor egyik garázsába fúródott a fekete BMW. Olyan erejű volt a becsapódás, hogy a garázsban parkoló járművet – amint az az alábbi bejegyzésben is látható – a zárt ajtón keresztül(!) kilökte a garázs elé. A környéken lakók elmondása szerint az esetnél rendőri intézkedés is történt.


Az említett események kapcsán kérdéseket juttattunk el a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályára. Felvetéseinkre Szabóné Berki Bianka rendőr őrnagy, osztályvezető-helyettes, szóvivő válaszolt. Lássuk, mit!

- Milyen szankcióval zárult a fent leírt esettel kapcsolatos rendőri intézkedés?
- Az említett balesetnél kollégáim – közúti közlekedési baleset okozása miatt – helyszíni bírságot szabtak ki a jármű sofőrjével szemben, aki elismerte felelősségét.

- Van-e tudomása a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékesének arról, hogy a város több pontján éjszakai száguldozás zajlik?
- A Gödöllői Rendőrkapitányságra illegális gyorsulási versenyekkel kapcsolatos bejelentés nem érkezett, ilyen jellegű esemény megrendezéséről a hatóságunknak nincs tudomása.

- Amennyiben igen: mit tesznek a rendőrség illetékesei a jelenség meggátolása és/vagy visszaszorítása érdekében?
- Fentiektől függetlenül a napi járőrszolgálat része, az erre irányuló – külön intézkedési tervben – előírtak ellenőrzésének végrehajtása, mindemellett, különböző időpontokban és helyeken sebességmérést is alkalmaznak a rendőrök.

- Volt-e már arra példa, hogy a renitenseket sikerült megbüntetni?
- Sebességtúllépés – mint szabálysértés elkövetése miatt – több intézkedésre és büntetés kiszabására is sor került az elmúlt időszakban. 

- Amennyiben igen: milyen mértékű büntetést kaptak?
- A büntetés mértéke az elkövetett szabálysértés vagy szabálysértések halmazata alapján –figyelemmel az elkövető előéletére is – differenciáltan szabható ki, így kérdésére egzakt válasz nem adható.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online