Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétika: Mátó Sára bronzérmével az egyik legjobb gödöllői atléta lett az Egyetemi Világjátékok történetében

2023-08-03 13:55:24

Augusztus első napján az atléták is elkezdték a versengést a kínai Csengtu városában zajló Egyetemi Világjátékokon. A hölgyek 400 méteres gátfutó számában Mátó Sára és Dobránszky Laura biztosították a gödöllői érdekeltséget. Férfi magasugrásban a Lőrincz Milán által felkészített Guth Mátyásért, női gerelyhajításban pedig Máté Alpár tanítványáért, Eszenyi Napsugárért szoríthattak a MATE-GEAC rajongói.

Selejtezős eredmények:
Mátó Sára (400 méteres gátfutás, előfutam, 57,83 mp, 7. hely, továbbjutás az elődöntőbe)
Dobránszky Laura (400 méteres gátfutás előfutam, 61,32 mp, 16. hely, továbbjutás az elődöntőbe)
Eszenyi Napsugár (gerelyhajítás, 43,88 méter, 15. hely)
Guth Mátyás (magasugrás, 210 cm, 15. hely)

Augusztus 2-án Soos Levente is bemutatkozott a világversenyen. A 400 gátas lányokat is trenírozó Kovács Zoltán tanítványa a 400 méteres gátfutásban 53,12 másodperc alatt teljesítette az egykörös távot, ami másfél másodperccel maradt el egyéni legjobbjától (51,62 mp), és az összevetésben a továbbjutást nem érő 26. helyet jelentette.

Ugyanebben a számban a két gödöllői lány az elődöntőben rivalizált. A MATE-Gödöllői EAC versenyzői közül Dobránszky Laura 60,54 másodperccel a 14. legjobb lett, míg a helyi szakosztályhoz frissen leigazolt Mátó Sára 57,39 másodperccel – a harmadik legjobb időeredménnyel – bejutott az augusztus 3-i döntőbe, ahol a 3-as pályát kapta. Sára kiélezett csatában megőrizte ezt a pozíciót a fináléban, és – a győztes olasz lány idejétől mindössze 1,1 tized másodperccel elmaradva – új egyéni csúcsot jelentő 56,58 másodperccel bronzérmet nyert! Interjú!

Harmadik helyével a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanuló Mátó Sára az Egyetemi Világjátékok (volt Universiade) újkori, mintegy másfél évtizedes történetében a második legjobban szereplő gödöllői atléta lett. Csak Benkő Ákos mesteredző (1940-2013) tanítványa, Deák Nagy Marcell előzi őt meg a dicsőséglistán, aki 2011-ben a kínai Szencsenben aranyérmet nyert 400 méteres síkfutásban.  Négy évvel ezelőtt Nádházy Evelin 400 méteres síkfutásban a 11. pozíciót tudhatta a magáénak a nápolyi megmérettetésen.
Ami a gödöllői központ egyetemen (korábban SZIE) tanuló sportolók Egyetemi Világjátékok (Universiade) eredményességét illeti, említést érdemel Joó Abigél cselgáncsozó 2013-as aranyérme, illetve a Gödöllői EAC kötelékébe tartozott Valkai Ferenc kardvívó 2015-ben szerzett bronzérme.


Vívás: nem jutott el a nyolcaddöntőig a gödöllői egyetem hallgatója, Bányai Zsombor
Augusztus 3-án a férfi párbajtőrözők egyéni versenyét rendezték meg az Egyetemi Világjátékokon. A 103 indulót számláló mezőnynek tagja volt a gödöllői központú MATE hallgatója, Bányai Zsombor is. Zsombor a legjobb 128 között a szlovén Lan Golobot múlta felül 15-4 arányban, majd a legjobb 64 között a lengyel Poland Michalak ellen nyert 15-12 arányban. A 32-es táblán a szingapúri Jian tong Si To következett, aki a nyolcaddöntőbe jutásért vívott asszóban megálljt parancsolt az összesítésben a 31. helyen végzett Zsombornak (15-11).
A férfi párbajtőrözők csapatversenyét augusztus 6-án, vasárnap rendezik meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online