Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportlövészet, Egyetemi Világjátékok: gödöllőiek az ezüstérmes légpuska-csapatban

2023-07-29 09:30:11

Július 28-a és augusztus 8-a között a közel 21 milliós lakosságszámú kínai Chengdu (Csengtu) a házigazdája az Egyetemi Világjátékoknak (Universiade), amin több mint 110 magyar egyetemi hallgató vesz részt. A világ második legnagyobb multi-sport eseménynek számító küzdelemsorozat (18 sportágban rendeznek versenyeket) jelentőségét ebben az évben növeli, hogy több sportágban olimpiai és világbajnoki kvalifikáció elérése is lehetséges.

A gödöllői székhelyű Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (MATE) tanulók, valamint a MATE-Gödöllői EAC színeiben sportolók révén városunk atlétikában és sportlövészetben is érdekelt az idei Egyetemi Világjátékokon.

A gödöllői kötődésű indulók közül elsőként a sportlövők bizonyíthatták felkészültségüket. A női légpuskások július 29-én megrendezett 10 méteres számában – 1.882,2 körös teljesítménnyel – ezüstérmet nyert a Dénes Eszter (MATE), Lovász Dorina (BGE, MATE-Gödöllői EAC, Bajos Gitta (EDUTUS) alkotta magyar trió. Az egyéni versenyben Eszter a 10. (628,8 kör), Dorina a 18. (626,7 kör), míg Gitta a 19. (626,7 kör) helyen végzett.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online