Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Meddig emelik a tétet a kínai gyártók a középkategóriás okostelefonoknál?

2023-07-13 10:20:43

Manapság az okostelefonok piacán számos gyártót találunk, köztük sok kínait is. A középkategóriában nagyon sok olyan készülékkel szerepel, melyek ezekhez a gyártókhoz köthetőek. Köztük számos olyan darabot is találhatunk, melyek kiemelkednek a kínálatból. De, meddig lehet még emelni a színvonalat?

Sok kiváló okostelefon érkezik Kínából
És itt most nem az Apple készülékeire gondolunk, melyet szintén ott, illetve immár Indiában is készítik. Sokkal inkább azokra a kínai gyártókra, melyek rengeteg kiváló okostelefonnal látják el a piacot, jellemzően főleg a középkategóriát megcélozva (de vannak csúcskészülékeik is).

Ha megnézzük például a CoolMobile.hu Pocophone kínálatát, akkor máris érthetővé válik, hogy mire gondolunk. A ma már külön márkanévként jelen lévő Poco az utóbbi időben nagyon jó ár-érték arányú telefonokat dobott a piacra, melyekre érdemes odafigyelni.

Nagyon népszerű a középkategória
Nem véletlenül léteznek kisebb teljesítményű olcsóbb, közepes áron kínált, jól használható, és drágább, minden igényt kielégítő okostelefonok. Ebben az iparágban mindenki mást akar. Mivel az okostelefonok piaca gyakorlatilag a teljes lakosságot lefedi, így mindenkinek kínálni kell valamit. És ebben nagyon jók a gyártók.

Vannak olcsó, de ennek megfelelően gyengébb teljesítményű, belépőszintű telefonok. Ez tökéletesen megfelel a legfiatalabbaknak és az idősebbeknek. Nekik még nem az a legfontosabb, hogy sok mindent tudjanak futtatni rajta, sem az, hogy villámgyors legyen a készülék. De még csak a fotók minőségén sem akadnak fenn, így ez elmaradhat egy átlagos telefonétől.

A csúcskészülékek között ezzel szemben az a fő irány, hogy semmilyen kompromisszumot ne kelljen kötnünk. Jellemzően mindenből a legújabb és legjobb kerül ezekbe a telefonokba. Persze ez az árcédulájukon is meglátszik.

És a kettő között találhatóak a középkategóriás készülékek, melyek vállalható kompromisszummal ugyan, de nagyon jó ár-érték arányt képviselnek. Sőt, az elmúlt években már számos olyan okostelefon is megjelent ebben a kategóriában, melyek olyan nagyszerű tulajdonságokkal rendelkeznek, amiket korábban csak a csúcskészülékeknél láttunk. Gyakorlatilag egyre kevesebb lemondással jár, ha valaki megfizethető árú készüléket szeretne.


A Poco folyamatosan emeli a tétet
A Pocophone évről évre egyre jobb készülékeket dob a piacra, így nagyon jó példa az előbbire. Olyanokat, melyek nem csak megállják a helyüket a középkategóriában, de ki-kikacsintgatnak abból, méghozzá fölfelé!

Kiváló példa erre a Poco X szériája, ahol a legvékonyabb telefon is helyet kapott a maga 7,9 mm-es vastagságával. Illik a sorba a Poco X5 Pro is, mely olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a 8GB RAM, a 120 Hz-es képfrissítéssel rendelkező 900 nites AMOLED kijelző, vagy az 5000 mAh-s akkumulátor, amit 67 W-tal is lehet tölteni.

Már ennyiből is látszik, hogy mennyire magasan jár a középkategória. És ki tudja még, hogy hol lesz a vége! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online