Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Strandröplabda MEVZA-torna: bronzérmes gödöllői lányok az U18-as korosztályban

2023-07-07 20:43:53

Július 5-7. között a szlovén város, Koper adott otthont a MEVZA (Middle European Volleyball Zonal Association) U18-as tornájának. A közép-európai röplabda-szervezet rangos, 12 párost felvonultató viadalán a Gödöllői RC színeit a Breuer Mirtill, Szabó Anna kettős képviselte.
A gödöllői lányok a csoportmérkőzések során az izraeli Danenberg, Dhonato párost 2-0, míg a szlovák Kovalcikova, Zelenakova duót 2-1 arányban múlták felül, és csoportgyőztesként a negyeddöntőbe jutottak. Itt a cseh Morova, Novotna alkotta formáció következett, akiket 2-0 (19, 15) arányban sikerült legyőzni.

A pénteki elődöntőben a házigazdák párosa, a Kodrun, Blatnik kettős jelentette a leküzdendő akadály a Kleczli Csaba szakmai irányításával készülő magyar egységnek. Sajnos, a gödöllői fiatalok az első és a harmadik szettet rendkívül szoros csatában elveszítették, így 2-1 (-20, 12, -14) arányban alulmaradtak, és a bronzmeccsen váltak érdekelté.
Az éremért az izraeli Gonzalez, Lavie páros ellen léptek homokra a gödöllői fiatalok, és 2-0 (18, 17) arányban nyertek.

Nemzetközi porondon Szabó Annának ez volt a második idei remeklése, hiszen május 22-én – Kun Stefániával (SRSE) – ezüstérmet nyert a Nemzetközi Iskolasport Szövetség (ISF) által rendezett iskolai világbajnokságon, az U18-as korosztályban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online