Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Csokifigurákkal lepte meg a Bethesda Gyermekkórház betegeit a gödöllői egyetem intézete

2023-05-20 11:10:39

A gödöllői központú Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Élelmiszertudományi és Technológiai Intézete egyedülálló csokoládészobrokat adományozott a Bethesda Gyermekkórháznak, amiket 14 óra alatt készítettek el a csokoládé-artisztika kurzus hallgatói.

Az átadás során a MATE képviselőinek alkalmuk nyílt kötetlen beszélgetés révén bepillantást nyerni a kórház életébe. Ennek kapcsán megtudtuk, a finomságokat a kórház a mentális gondokkal küszködő fiatal ápoltjai kezelése során fogja tudni leginkább hasznosítani. Mint kiderült, ezek a páciensek betegségük okán gyakran magukba fordulnak, és igen nehezen kommunikálnak, ami a kezelésüket jelentősen megnehezíti. A MATE édességei az alapítvány vezetője szerint motivációként szolgálhatnak majd számukra. A kórháznak ugyanis az a tapasztalata, hogy a gyerekek hajlamosak könnyebben megnyílni egy kis lélekmelengető finomság reményében.

A MATE csokoládé-, kávé-, teakészítő mester képzése az ország első diplomával elismert, munka mellett elvégezhető szakirányú továbbképzése kifejezetten élvezeti cikkek területén. A gyakorlati képzést a Magyar Cukrász Ipartestülettel meglévő együttműködés is erősíti.
Ez a képzés jelenleg kétéves, idén ősztől pedig másfél éves képzési formában lesz elérhető. A képzés feladata, hogy a hallgatók ismereteket szerezzenek a három élvezeti cikk nyersanyagtól polcra kerülésig tartó útjáról. A magas szakmai színvonalú tananyag kiterjed a nyersanyagismerettől kezdve, a technológiai tudáson keresztül, az érzékszervi ismeretekre, a piac ismeretétől a marketing- és jogi vonatkozásokra is, több mint 17 tantárgyat magában foglalva.


A hallgatók továbbá lehetőséget kapnak, hogy a polcra kerülést követő feldolgozásokkal is megismerkedjenek. Ennek részeként a csokoládé-artisztika kurzust két évvel ezelőtt hirdették meg először. Ebben a félévben 12 hallgató jelentkezhetett a kuriózumnak számító tantárgyra. Ők készítették el a hét csokoládészobrot Lusztigh Mária és Fehér Judit cukrászmesterek vezetésével az Ipartestület tanműhelyében.

A képzésről többet erre az elérhetőségre kattintva tudhatnak meg az érdeklődők. Forrás: MATE Médiaközpont


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online