Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás: bajnoki bajnokjelölt-verés a gödöllői sportcentrumban

2023-04-29 18:47:19

A bajnoki idény vége felé csattan az ostor! Az éremért hajtó gödöllői csapat a bajnoki címre legnagyobb eséllyel pályázó Vecsés elleni ütközet letudása után a második helyezett Dunaharaszti otthonába látogat, ezáltal nagy a valószínűsége, hogy ezeken a meccseken eldől a Pest vármegyei I. osztályú bajnokság top három pozíciójának sorsa.

A tabellát az összecsapás előtt ötpontos előnnyel vezető Vecsés a harmadik helyezett Gödöllővel szemben 13 pontos rést alakított ki, ami azt is jelentette, hogy ha a vendégek nyernek a Szűcs Lajos Sportcentrumban, másodiknál rosszabb helyen nem végezhetnek a pontvadászatban.

A „ha”-val kezdődő mondatnak – mint általában – ezúttal sem volt sok értelme, hiszen a gyakorlatilag különösebb vesztenivaló nélkül játszó gödöllőiek a 14. percben úgy szereztek vezetést, hogy a vecsési kapus a büntetőterületen kívül kézzel ért a játékszerhez, amiért szabadrúgás járt, és ezt Reznek Donát jól irányzott lövéssel gólra váltotta. Bő öt perccel később, egy labdaszerzést követően Koziorowski Richárd is betalált, így Győri Zoltán együttese kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre.
Bizonyára többen gondolták azt, hogy a térfélcsere után a bajnoki címre kandidáló vendégek minden elkövetnek, hogy elkerüljék a fiaskót. Nos, nem egészen így történt. Olyannyira nem, hogy az utolsó szót – ha úgy tetszik, kegyelemdöfést – a 89. percben a csereként beállt Mertse Ábel mondta ki, aki az elmúlt kilenc fordulóban (összes tavaszi) makulátlan mutatóval rendelkező vecsésiek kapujának bal felső ficakjába bombázta a bőrgolyót.

A rangadó tanulságairól lehetőség nyílik beszélni a Gödöllői Sport Klub május 1-jei családi napján is, aminek részletes programja ide kattintva olvasható.

Pest vármegyei I. osztályú bajnokság, 26. forduló:
Gödöllői SK – Vecsési FC 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Reznek Donát, Koziorowski Richárd, Mertse Ábel.
A Gödöllői SK csapata 49 ponttal, 57-19-es gólkülönbséggel a tabella 3. helyén áll a Pest vármegyei I. osztályú bajnokságban.
Következik: Dunaharaszti MTK – Gödöllői SK május 6., szombat 16.30 óra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online