Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nem tervez polgármester-jelöltet indítani a DK Gödöllőn, Gémesit támogatják

2023-04-17 17:53:48

Az elmúlt hetekben nem csak országosan, hanem választókerületi szinten is lezajlott a Demokratikus Koalíció (DK) tisztújítási folyamata.  Nem volt ez másként a Pest vármegyei 6-os számú, gödöllői központú választókerületben sem, ahol az Aszódon élő Végvári Tamás (képen) kapott bizalmat a választókerületi elnöki tisztségre. Őt kérdeztük.

- Elnök úr! Milyen személyi összetételű lett a DK helyi vezetése? Mely településekről kerültek be tagok az irányító testületbe?
- Alapszervezetünk alelnökének a szintén aszódi illetőségű, mérnök-közgazdász végzettségű Balázs Józsefet választotta a tisztújító taggyűlés. A szervezet elnökségébe Kis Ildikó és dr. Révész Dóra került be Gödöllőről, Megyesi Alexandra, Kincses Antal és Peringer György Kerepesről.

- A jövő tavasszal esedékes európai parlamenti és önkormányzati választás előtt egy évvel mennyire felkészült a DK a választókerület 17 településén arra, hogy legalább az országos támogatottságához mérhető eredményt érjen el?
- Azt gondolom, hogy elég nagy a tagságunk, illetve a szimpatizánsi, aktivista bázisunk, így megfelelő kampányt tudunk folytatni. Szeretnénk a választókerület összes lakójával megismertetni jelöltjeinket, a DK közösségének értékrendjét, politikai hitvallását, illetve állásfoglalását bizonyos ügyek mentén.
A helyhatósági választásra a jelöltjeink az adott település problémáit jól ismerő helybéli polgárok lesznek, akik elkötelezettek településük fejlődésének elősegítésében. Reménykedünk abban, hogy ez elegendő lesz egy jó eredmény eléréséhez mind az uniós, mind az önkormányzati megmérettetésen.

- Korábban hallani lehetett, hogy a párt a nagyobb településeken, városokban szeretné elérni, hogy ellenzéki oldalon meghatározó szerepe legyen a jelöltállításban. Ez legalább két módon lehetséges: részben önálló indulással, részben pedig úgy, hogy összefogás esetén a DK jelöltje kerülne – mondjuk – a kompenzációs lista első helyére. Ezek a legfőbb alapvetések, vagy létezik más forgatókönyv is?
- Az önkormányzati választáson azért a kompenzációs listáról való bejutásnál mindenképpen nagyobb ambícióink vannak választókerületi szinten. Elsősorban önálló listaállításban, indulásokban gondolkodunk, de nem zárkózunk el más, demokratikus ellenzéki párttal való egyeztetéstől, esetleg együttműködéstől sem.

- Szűkítsük le a kört Gödöllőre. Itt igencsak speciális helyzet áll elő, hiszen a polgármester immár 1994 óta civil szervezet jelöltjeként, a lokálpatriotizmusra kihegyezett üzenetet közvetítő csapattal indul az önkormányzati választáson, ami számára eddig nagyon is bevált módszer. Mit tervez a DK Gödöllőn? Önálló indulást saját polgármester-jelölttel? Összefogást az ellenzéki pártokkal, DK-s polgármester-jelölttel? Netán azt, hogy Gémesi Györgyöt és csapatát támogatják valamiért cserébe?
- Azt gondoljuk, hogy a gödöllői polgármester-választás két osztatú lesz: vagy Gémesi György, vagy a fideszes jelölt ülhet bele a polgármesteri székbe és az utóbbit mindenképpen szeretnénk elkerülni, hiszem, hogy ez minden józanul gondolkodó választópolgár elemi érdeke!
Ha a DK is indítana polgármester-jelöltet, az vélhetően Gémesi György esélyeit rontaná, ezért arra az elhatározásra jutottunk, hogy a Demokratikus Koalíció csak önálló listát állít Gödöllőn, szimpatizánsainkat pedig arra kérjük, hogy szavazzanak a DK képviselőjelöltjeire, a polgármester-választáson pedig Gémesi Györgyre adják szavazatukat!
Ezt – feltételezései ellenére – nem valamiért cserébe tesszük, hanem pusztán Gödöllő városának, illetve polgárai érdekeinek, jólétének szem előtt tartása céljából.

- Lehet, hogy egy kicsit idő előttinek tűnik a kérdés, de nem kerülhető meg: vannak már olyan nevek, akik szóba jöhetnek DK-s jelöltként a választókerület városaiban, de legfőképp Gödöllőn?
- Természetesen, vannak, de aspiránsaink megnevezését még korainak tartom. Maradjunk annyiban, hogy megfelelő időben nyilvánosságra hozzuk a jelöltjeink névsorát.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online