Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportlövészet: junior Európa-bajnoki bronzérmet szerzett Ferik Csilla

2023-03-08 14:46:14

Március 7-12. között Észtország fővárosában, Tallinnban zajlik a 10 méteres légfegyveres számok olimpiai kvótaszerző (a férfiaknál és a hölgyeknél egyaránt 2-2 egyéni kvóta szerezhető a 2024-es párizsi játékokra) sportlövő Európa-bajnoksága.

A kontinensviadal első szakaszában a juniorok adnak tudást felkészültségükről, köztük a 15. születésnapját idén májusban ünneplő Ferik Csilla, a MATE-Gödöllői EAC üdvöskéje is, aki a légpuskások egyéni, március 7-én megrendezett versenyszámában – második legjobb magyarként – a 13. helyen végzett (624,2 kör).

Egy nappal később Szucsák Mátyás tanítványa a zalaegerszegi Kálmán Bálinttal a vegyes csapatok versengésében szállt harcba, és a páros a selejtezőben a 4. legjobb eredményt érte el (626 kör). Ez azt jelentette, hogy a bronzéremért lőhettek, a párharcban az ukrán Kristina Ostapenko, Ivan Tkalenko alkotta kettős volt a rivális. A magyar duó nem bízott semmit a véletlenre, és magabiztos teljesítménnyel 17-5 arányban diadalmaskodott, megszerezve ezzel a versenyszám bronzérmét.


Azt követően, hogy Kálmán Bálinttal a vegyes csapatok versengésében junior Európa-bajnoki bronzérmet szerzett, március 9-én a MATE-Gödöllői EAC tehetsége, Ferik Csilla – Tóth Annával (UTE) és Vintze Reginával (komáromi Erődök Városa SE) – a női légpuskások 10 méteres számának csapatversenyében volt érdekelt. A magyar lányok az első selejtezőkört az 5. helyen zárták (936,6 kör), a másodikat pedig – háromtized körrel elmaradva a döntőbe jutott lengyelektől – a 3. pozícióban (626,1 kör). Ez azt jelentette, hogy a bronzéremért lőhettek a finnek, Essi Aini Elina Heiskanen, Viivi Natalia Kemppi, Alexandra Rosenlew alkotta triója ellen.
A csatát az északiak kezdték jobban, a magyar lányok először 8-6 arányban vezettek, ám ezt követően már nem volt megállás, és végül 16-8 lett a végeredmény, ami bronzérmet eredményezett. Ferik Csilla számára a másodikat Tallinnban!

A felnőttek – köztük a gödöllői Mészáros Eszter és Lovász Dorina – március 10-étől rivalizálnak a kontinensviadalon.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online