Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportlövészet: akár több gödöllői is utazhat a légfegyveres Európa-bajnokságra

2023-01-25 10:43:49

Két válogatóversenyt (január 7-8. KSI és január 21-22. Honvéd Kupa) hirdettek meg a szakági sportszövetség illetékesei annak érdekében, hogy eldöntsék, kik képviselhetik hazánkat a 10 méteres légfegyveres számokban a március 6-12. között Észtország fővárosában, Tallinnban esedékes olimpiai kvótaszerző (2-2 egyéni kvóta a férfiaknál és a hölgyeknél) sportlövő Európa-bajnokságon.

Az előfelmérő megmérettetéseken a MATE-Gödöllői EAC szakosztályának légpuskás tagjai közül többen is érdekeltek voltak. A felnőtt hölgyeknél Mészáros Eszter és Lovász Dorina, a junior lányoknál a mindössze 14 éves Ferik Csilla, míg junior fiúk mezőnyében Dénes András és Lévai Csongor szálltak harcba az Eb-részvételért.

A két esemény négy versengését alapul véve, a legjobban Ferik Csilla teljesített, miután kibérelte magának az első helyet (összteljesítmény 1.256 kör). Mészáros Eszter kétszer volt első és kétszer második, miközben stabilizálta 630 kör feletti lőeredményét, és 1.263,5 körrel vezeti a listát.  Lovász Dorina – a három harmadik helye mellett – egyszer az ötödik pozíciót kaparintotta meg, így 1.257,2 körrel a 4. a rangsorban, amivel megőrizte esélyét arra, hogy bekerüljön az Eb-re utazó csapatba. A gödöllői fiúk közül erre inkább a lista 5. pozíciójában 1.240 körrel álló Dénes Andrásnak van némi sansza, ám a döntésre még várni kell, miután a szövetség illetékesei január utolsó napján mondják ki a végső szót a Tallinnba utazó magyar különítmény tagjairól.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online