Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vívó ob: egyéniben arany-, csapatban ezüstérmet nyert Gémesi Csanád

2022-12-18 15:41:34

Ebben az évben december 16-18. között rendezték meg az országos vívóbajnokságot a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A sportág honi élmezőnyének megmérettetésén a MATE-Gödöllői EAC pengeforgatói is pástra léptek: a kard szakág képviselői – főként a csapatban olimpiai bronzérmes Gémesi Csanád első egyéni országos bajnoki címének köszönhetően – jócskán túlszárnyalták az előzetes várakozást.

A férfikardozók egyéni küzdelmének 84 vívó – köztük 9 gödöllői – vágott neki december 17-én, de a legjobb 8 közé csupán Gémesi Csanád tudott bejutni, aki ezzel nem elégedett meg. A tavaly óta Gödöllő Díszpolgára címmel is büszkélkedő Csanád a negyeddöntőben Decsi Tamást (Kertvárosi SE) 15-13, az elődöntőben Horváth Gergőt (Budapesti Honvéd SE) 15-7 arányban múlta felül, hogy a fináléban a szakág korábbi (2017, Lipcse) egyéni világbajnokával, Szatmári Andrással (MTK) nézzen farkasszemet. Egy ideig úgy tűnt, hogy a fővárosi pengeforgató viszonylag simán nyeri az aranyérmet, ám 7-11-es állásnál Csanád megtáltosodott, és 15-12 arányú fantasztikus sikerével ő állhatott fel a dobogó felső fokára. A Nemzeti Sport tudósítása szerint Navarrete József tanítványa a következőket mondta történelmi sikere után:
- Amikor négy tussal vezetett Andris, hátrasétáltam a páston, és azt mondtam magamnak, nem kaphatok ilyen könnyű tusokat, ha már itt vagyok a döntőben. Új erőre kaptam, ennek is köszönhetem az első magyar egyéni bajnoki címemet. És mivel ez az első, nagyon nagy becsben fogom tartani az érte járó kupát.


További gödöllői férfikard-eredmények: Gémesi Huba 16., Kiss Benedek 18., Morvai Ákos 21., Kecskeméti Áron 40., Lendvai Dániel 46., Karácsony Márton 51., Mészáros Áron 73., Mánya Balázs 76.
A hölgyek egyéni kardversenyében (49 induló) a MATE-Gödöllői EAC vívója, Bata Édua a 44. pozícióban végzett. Érdekesség, hogy a szebbik nem reprezentánsai közül a gödöllői egyetemi klub adott már magyar bajnokot egyéniben: 2009 és 2012 között Benkó Réka egymás után négyszer lett aranyérmes.

A férfikardozók december 18-i csapatviadalát (15 induló) első kiemeltként a legjobb 8 között kezdte a MATE-Gödöllői EAC (Gémesi Csanád, Gémesi Huba, Kiss Benedek, Morvai Ákos) kvartettje, míg a második számú MATE-GEAC egységnek (Karácsony Márton, Lendvai Dániel, Mánya Balázs, Mészáros Áron) a Kertvárosi SE ellen kellett vívnia a negyeddöntőbe jutásért. A mérkőzés a budapestiek nyerték 45-22 arányban, így a MATE GEAC 2. a 13. helyen zárta a bajnokságot. Az első számú gödöllői formáció azonban a döntőig menetelt, íme:

Negyeddöntő
MATE-Gödöllői EAC – Debreceni EAC 45-43 (Gémesi Csanád +14, Gémesi Huba -2, Morvai Ákos -10)

Elődöntő
MATE-Gödöllői EAC – Kertvárosi SE 45-42 (Gémesi Csanád +13, Morvai Ákos +4, Kiss Benedek -6, Gémesi Huba -8)

Döntő:
MTK Budapest – MATE-Gödöllői EAC 45-28 (Gémesi Csanád +5, Morvai Ákos -9, Kiss Benedek -13)

A gödöllői kardcsapat legutóbb hat véve, 2016-ban nyert országos bajnoki ezüstérmet, akkor Gémesi Csanád, Gémesi Huba, Gémesi Bence és Morvai Ákos alkották a formációt. Fotó forrása: Magyar Vívó Szövetség


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online