Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportlövészet: hatodik legjobbként zárta a világkupa-döntőt Mészáros Eszter

2022-12-01 17:37:48

Ebben az évben az egyiptomi főváros, Kairó a házigazdája a sportlövők világkupa-döntőjének, amit szakmai berkeken belül President Kupának neveznek. A hivatalosan november 28-a és december 4-e között lezajló rangos és pénzdíjas megmérettetésen az olimpia programjában szereplő egyéni versenyszámonként a világranglista első 12 helyezettje vehet részt. A kategória-győztesek kiérdemlik az év legjobb sportlövőjének járó Arany Célpont (Golden Target) díjat.
A President Kupa idei összdíjazása 792 ezer euró. Az egyéni számokban első helyezettek 15 ezer euróra, az ezüstérmesek 12 ezer euróra, a bronzérmesek 8.500 euróra, az 5-8. helyezettek 4.500 euróra tarthatnak igényt, míg a 9-12. helyen végzők bankszámlája 1.000 euróval gyarapszik.

Mivel Mészáros Eszter, a MATE-Gödöllői EAC sportlövője a női légpuskások 10 méteres számában az aktuális világranglista 3. helyét foglalta el (4.140 pont), értelemszerű volt, hogy meghívást kap a világkupa-döntőre.

Eszter versenye a november 30-án megrendezett selejtezővel kezdődött, ahol a gödöllői sportlövő 629,5 kört teljesített, és 7. helyen jutott a legjobb nyolc közé. Itt újabb rangsoroló megmérettetés várt rá, hiszen a két darab, egyenként négy főből álló csoport legeredményesebb versenyzői közül került ki az a négy, aki lőhetett az érmekért.

A MATE-GEAC tehetségének cseh, román és francia ellenfél jutott a december első napján lezajlott vetélkedésben. Szucsák László és Szucsák Mátyás – a MATE-Gödöllői EAC Sportgáláján a felnőtt hölgyek mezőnyében az Év Sportolójának választott – tanítványa 209,2 körrel, mindössze 0,3 körrel elmaradva az elődöntőt érő pozíciótól, a 3. helyen végzett a csoportban, ami összesítésben a 6. helyet jelentette.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online