Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétika: gödöllői bajnoki címek serdülő és újonc korosztályban

2022-10-10 11:47:03

Azt követően, hogy október első napjaiban a MATE-Gödöllői EAC utánpótláskorú dobó- és gátfutó atlétái három aranyérmet szereztek a Székesfehérváron megrendezett U16-os és U18-as Ügyességi- és Gátfutó Atlétikai Magyar Csapatbajnokságon, október 8-án és 9-én a Debrecenben lezajlott U18 (ifjúsági), U16 (serdülő) és U14 (újonc) Összetett (többpróba) Atlétikai Magyar Bajnokságon volt jelenésük a helyi egyetemi szakosztály korosztályos legjobbjainak.

A dunántúli megyeszékhelyen a serdülők (U16) gerelyhajító versengésben – 46,57 méteres átlaggal – végzett az élen a Szabó Levente, Menyhárt Olivér Levente, Krakóczki Bence, Janocha Donát, Eszenyi Marcell alkotta gödöllői formáció, amely a diszkoszvetésben – 41,54 méteres átlagot produkálva – sem talált legyőzőre. Itt az ötödik csapattag, Eszenyi Marcell helyett, Tóth Zsombor volt. Edző Máté Alpár.
Hogy a dicsőséglistáról a futók se maradjanak le, arról a serdülők 300 méteres gátfutásában diadalmaskodó, Fazakas Soma, Tompa Benedek, Bogdán Gergő, Ferencz Ágoston, Szabó Soma összetételű különítmény gondoskodott, amely 41,96 másodperces átlaggal nyert aranyérmet. Edző Kovács Zoltán.

Ami a Debrecenben négypróbázó, újonc korosztályhoz tartozó gödöllői fiatalok eredménylajstromát illeti, a szombati teljesítmények közül az élre kívánkozik a 2.508 pontig jutott Krakóczki Bence (képen edzőjével, Máté Alpárral) első helye az U14 C (60 méter, súlylökés, diszkoszvetés, gerelyhajítás) kategóriában, ahol klubtársa, Tóth Zsombor a 6. helyen zárt (1.582 pont, egyéni csúcs). Gyurán Ádám (1.819 pont, egyéni csúcs) és Pocsai Csaba (1.602 pont, egyéni csúcs) révén a fiúknál két bronzérmet is szerzett a MATE-GEAC: Ádám az U14 A (80 méter, helyből ötösugrás, gerelyhajítás, 800 méter), míg Csaba az U14 B számban (80 méteres gátfutás, távolugrás, gerelyhajítás, magasugrás) lett harmadik.
Vasárnap a lányok rivalizáltak az érmekért, ami MATE-GEAC-osok táborából a legjobban az U14 B2 kategóriában (80 méteres gátfutás, távolugrás, gerelyhajítás, rúdugrás) indult Ábrahám Zitának sikerült, miután 1.895 pontos egyéni csúccsal a 2. pozíciót szerezte meg. Ugyancsak említést érdemel, hogy az U14 C verzióban (60 méter, súlylökés, diszkoszvetés, gerelyhajítás) Tokai Kitti 6. lett, 1.536 ponttal.
Edzők: Szabó Diana, Máté Alpár, Lőrincz Milán, Kovács Gábor Krisztián.


Érdekességként szolgál, hogy az ifjúsági (U18) női bajnok 4.568 ponttal nyert aranyérmet hétpróbában. Teljesítménye 1.226 ponttal maradt el a mostani versenyen nem indult gödöllői Kriszt Sarolta július elején, a jeruzsálemi ifjúsági Európa-bajnokságon felállított 5.794 pontos, ezüstérmet érő országos csúcsától.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online