Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétika: Kriszt Sarolta ezüstérmes lett hétpróbában az ifjúsági Európa-bajnokságon!

2022-07-05 18:10:08

Július 4-e és 7-e között Izrael fővárosa, Jeruzsálem adott otthont az U18-as (ifjúsági) korosztályhoz tartozó atléták Európa-bajnokságának. A népes magyar delegációnak tagja volt a MATE-Gödöllői EAC két üdvöskéje is. Kriszt Sarolta hétpróbában (100 méter gát, magasugrás, súlylökés, 200 méter, távolugrás, gerelyhajítás, 800 méter), Sulyán Alexa pedig 200 méteren rivalizált.

A nevezési pontszámok alapján – a verhetetlennek tekinthető horvát Jana Kosčak mögött – Saci a második legjobbként kezdhette a megmérettetést (5.651 pont, U18-as országos csúcs). Az első nap négy teljesített száma után a 16. születésnapját október végén ünneplő gödöllői tehetség 3.399 pontig jutott, amivel – egyéni legjobbját 100 méteres gátfutásban 14,01 másodpercre, súlylökésben pedig 12,36 méterre javítva – a 2. helyen állt.

Július 5-én a távolugrással folytatták a hétpróbázó lányok a viadalt, amire Saci 606 centiméteres egyéni legjobbal érkezett. Az első 555 centiméteres, majd a második, rontott ugrása után mindent egy lapra kellett feltennie, ami káprázatosan sikerült, hiszen harmadikra 623 centiméterig repült. A teljesítményért járó pontszámot megkapta, ám – mivel a hátszél a megengedettnél nagyobb volt (2,1 méter/sec) – új egyéni rekordként nem hitelesíthető az eredmény.
Saci a gerelyhajítás során sem igazán kímélte az érte izgulók idegeit, miután az első két kísérlete 40 méter alatt maradt. Harmadjára azonban elszállt a szer: egészen 42,55 méteres egyéni csúcsig. A zárószám az éremosztás előtt a 800 méteres síkfutás volt. A gödöllői lány a 2. helyről, 102 pontos előnnyel vághatott neki a kétkörös távnak. Mivel az aranyra a 299 pontos hátrány miatt nem volt reális esélye, Sacinak főként a harmadik pozícióban álló német riválist kellett tartani az ezüstérem megszerzéséért. Ez 2:24,94 perces egyéni csúcsot jelentő idővel összejött, így Kriszt Sarolta ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett hétpróbában, ami sportpályafutása eddigi legnagyobb sikere. Ráadásul, az összegyűjtött 5.794 pont új ifjúsági magyar csúcs!


Az ifjúsági Eb másik gödöllői résztvevője, Sulyán Alexa 24,27 másodperces egyéni csúcsa az ötödik volt a 200 méteres távon indulók rangsorában. A MATE-GEAC atlétája a harmadik előfutam hármas pályáján kísérelte meg a döntőbe jutást. Alexa 24,45 másodperces időeredményével – pestiesen szólva – nem ápolt jó viszonyt a szerencsével, hiszen célfotóval (egy századmásodperces hátránnyal) futamában a harmadik helyre szorult, amivel nem volt meg az automatikus továbbjutás. Sajnos, idővel sem, miután pont az a fránya egyetlen századmásodperc hiányzott, hogy folytathassa a versenyt. Alexa végül a 9. helyen zárt a 22 indulót számláló mezőnyben.
A gödöllői sprinter
– a 300 méteres résztávot teljesítve – július 6-án tagja volt a magyar sprintváltónak, amely 2:13,43 perces idénycsúccsal a 12. helyen végzett a rajthoz állt 17 kvartett versengésében.

A gödöllői atlétalányok nemzetközi sikere Körmendy Katalin (képen balra) és Máté Alpár edzők szakmai munkáját (is) dicséri.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online