Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hat óra alatt 32 gyorshajtót szűrtek ki a gödöllői rendőrök

2022-08-28 10:15:42

Augusztus 25-én egy-egy albertirsai és ceglédberceli, két ceglédi, illetve négy gödöllői helyszínre települtek ki eszközeikkel a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hat rendőrkapitányságának munkatársai, hogy hat órán keresztül az arra haladók sebességét mérjék.

Az összesített adatok alapján a látókörükben elhaladó járművek közül 67 sofőrjét állították meg, mert túllépte a megengedett sebességkorlátozást. Közülük három ellen szabálysértési feljelentést tettek, egy ellen közigazgatási eljárást kezdeményeztek, 54 járművezetőnek összesen 420 ezer forint helyszíni, további 9-nek összesen 285 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki.

A legidősebb renitens sofőr egy 79 éves férfi volt, aki a megengedett 50 km/órás sebesség helyett 74-gyel hajtott. A legfiatalabbról, egy 24 éves férfiről – gyorshajtása mellett – az is kiderült, vezetői engedélye nincs és eltiltották a járművezetéstől.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is tervez hasonló jellegű akciókat az egyik fő baleseti okként számon tartott sebességtúllépés visszaszorítása, a gyorshajtók forgalomból történő kiszűrése érdekében – olvasható a police.hu oldalon.

A fenti hír kapcsán megkérdeztük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékesét, hogy a négy gödöllői helyszínen milyen statisztikával szembesültek a traffipax-készülékeket kezelő zsaruk.
A kommunikációs osztály munkatársa arról tájékozatta hírportálunkat, hogy a gyorshajtó járművezetők száma 32 volt, szabálysértés miatt egy feljelentés született, helyszíni bírsággal pedig 27 járművezetőt sújtottak, összesen 160 ezer forint összegben. Közigazgatási bírságot – mindent egybevetve 105 ezer forintot – 3 főnek kellett fizetnie.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online