Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mikorra kerül átadható állapotba a gödöllői új városháza?

2022-08-10 19:08:34

Több mint két éve, 2020 tavaszán kezdte meg a gödöllői új városháza Szabadság tér 6. szám alatti épületének átépítését és bővítését a közbeszerzési eljárás lefolytatásával kiválasztott fővárosi székhelyű kivitelező. A vállalási ár nettó 999.786.886 forint volt, a várható befejezést pedig 2022 első negyedévére tervezték.

Időközben – hogy stílusosak legyünk – sok víz lefolyt a Rákos-patakon. Az egymást követő járványhullámok újabb és újabb kihívások elé állították a kivitelezőt, akinek a munkaerő- és anyaghiánnyal, illetőleg az építőanyagok folyamatos drágulásával is szembe kell(ett) néznie. Mi több, a közmű-fejlesztési igények ügyintézése is rendkívüli módon lelassult.

Tavaly decemberben Gémesi György polgármester úgy fogalmazott, hogy a főtéren 2022 első félévére (az ajánlattételi felhívásban ez a dátum 2022. január 14. volt – a szerk.) elkészül a megújult városháza, aminek épülete energetikailag korszerű, racionalizált térszervezésű gazdaságosan fenntartható és üzemeltethető, ráadásul, puritán jelzővel illethető.
Idén tavasszal a város első embere augusztus 20-i várható átadást vizionált az eredeti vállalási árhoz képest nettó 168.070.312 forinttal megdrágult belvárosi projekttel kapcsolatosan.

Ha a mai dátumtól számítjuk, összesen 10 nap maradt arra, hogy az ország – Gödöllőn elvileg tűzijátékkal záruló – születésnapján az ide kattintva olvasható esti, főtéri program előtt át lehessen adni településünk új városházi létesítményét. Olvasónk fotója alapján erre nem mernénk nagyobb tétben fogadni.
Reméljük, ez esetben nem történik meg az, ami az itt megtekinthető, egykoron sokak arcára mosolyt csalt, közel fél évszázada készült filmrészletben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online