Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Strandröplabda ob-döntő: hatalmas bravúrral ezüstérmes lett a gödöllői Szabó Anna Kun Stefániával az oldalán

2022-08-07 13:49:54

Augusztus 6-án hét, részben vagy teljesen gödöllői érdekeltségű páros vágott neki a kétnapos országos bajnoki döntőnek (16 csapatos főtábla), aminek – a szokásokhoz híven – ezúttal is a budakalászi Lupa Beach volt a helyszíne. A hölgyek mezőnyében hat duóért, a férfiaknál pedig egyetlen kettősért szoríthattak a Karádi Zoltán vezetésével működő helyi szakosztály rajongói.

A hölgyeknél a betegség miatt visszalépett Vecsey Fanni, Juraszik Patrícia duó helyére „beugrott” Gracza Sóti Fanni, Dénesi Brigitta (Ball Sport, 5. kiemelt), Bútor Anna, Hajós Aliz (SRSE, 6. kiemelt), a Mester Orsolya, Széles-Neizer Lili (7. kiemelt), a Szabó Anna, Kun Stefánia (SRSE, 12. kiemelt), a Chován Ágnes, Kovács Katalin (SRSE, 14. kiemelt) és a Szabó Luca, Bálint Melinda (Ball Sport, 15. kiemelt) kettős, míg a férfiak mezőnyében az előzetesen a 4. helyre rangsorolt Szabó Vilmos, Mikuláss Koch Marcell (SRSE) duó jeleskedhetett.

A csoportmérkőzések során elért két győzelmének köszönhetően a Mester Orsolya, Széles-Neizer Lili összetételű páros közvetlenül a legjobb 8 közé jutott, ami a hölgyeknél a Bútor, Hajós és a Szabó, Kun kettősnek, a férfiaknál pedig a Szabó, Mikuláss Koch duónak a nyolcaddöntő megnyerésével jött össze. Mivel a nyolcaddöntőben elvérzett, a 9. helyet kaparintotta meg a Szabó, Bálint női páros, míg a csoportmeccseket nyeretlenül záró Gracza Sóti, Dénesi és Chován, Kovács kettős a 13. helyen végzett.
A gödöllői, vagy részben gödöllői párosok eredményei a végjátékban:

Negyeddöntő

Mester Orsolya, Széles-Neizer Lili – Szabó Anna, Kun Stefánia (SRSE) 0-2 (-12, -17)
Bútor Anna, Hajós Aliz (SRSE) – Gubik Hanna (Beach Sport), Vaida Beáta (Eötvös utcai DSE) 1-2 (211, -14, -9) • Mester Orsiék és Bútor Annáék az 5. helyet szerezték meg.
Szabó Vilmos, Mikuláss Koch Marcell (SRSE) – Benkő Balázs, Ghazal Jamil József (SRSE) 2-0 (21, 18)

Elődöntő

Szabó Anna, Kun Stefánia (SRSE) – Vasvári Eszter, Vasvári Zsófi (SRSE) 2-0 (10, 21)
Szabó Vilmos, Mikuláss Koch Marcell (SRSE) – Kiss Dániel (Kispest SE), Rása Alex (Pénzügyőr SE) 0-2 (-14, -21)

Bronzmérkőzés

Szabó Vilmos, Mikuláss Koch Marcell (SRSE) – Papp Mátyás, Soós Izsák (Ball Sport) 2-1 (15, -14, 13)
A csupán néhány hete a gödöllői szakosztály kötelékébe tartozó, balkezes Szabó Vilmos (20 éves) alaposan meghálálta a bizalmat, miután a GRC képviseletében férfi fronton, a felnőttek mezőnyében eddig senki nem jutott el az éremszerzésig országos bajnoki döntőben.
A bronzmeccs krónikájához tartozik, hogy a döntő szettben, 10-8 arányú Szabó, Mikuláss Koch vezetésnél Mikuláss Koch Marcell bal combja megsérült, ápolni kellett. Az SRSE versenyzője a kényszerszünet után visszaállt, és hősies küzdelemben bronzéremhez segítette a párost.

Döntő
Szabó Anna, Kun Stefánia (SRSE) – Szombathelyi Szandra, Villám Lilla (Vasas) 0-2 (-8, -14)
Az ebben a felállásban csupán a hatodik versenyét teljesítő Szabó, Kun kettős ezüstérmének értékét növeli, hogy a két lány átlagéletkora 16 év. A felnőtt mezőnyben gödöllőiként eddig Vecsey Fanni volt a legfiatalabb, országos bajnoki döntőben dobogós eredményt elért játékos, aki 2020-ban – Vaida Beával az oldalán – aranyérmet szerzett. Kleczli Csaba mindössze 15 és fél éves tanítványa, a három évvel ezelőtt középiskolai strandröplabda-világbajnokságot nyert Szabó Anna (képen balra) idén megfosztotta ettől a „leg”-től. Fotók forrása: Beach Volleyball Hungary


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online