Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportlövészet, világkupa: ezüstéremnek örülhetett a Mészáros Eszter, Péni István alkotta vegyes csapat

2022-07-13 08:19:26

Egy nappal azt követően, hogy az egyéni versenyben bronzérmet szerzett a dél-koreai Csangvonban zajló világkupán, Péni Istvánnal az oldalán a légpuskások 10 méteres vegyes csapatviadalán is lőállásba lépett Mészáros Eszter. A MATE-Gödöllői EAC sportlövője és társa a július 12-én megrendezett selejtezőben remekül helytállt: a tavalyi tokiói olimpián 7. helyen végzett kettős 630,3 körös teljesítménnyel (Mészáros 312,9 kör, Péni 317,4 kör) az aranyéremért zajló párharcba jutott.


A július 13-i fináléban a kvalifikációt 634,3 körös eredménnyel megnyerő indiai Mehuli Ghosh, Shahu Tushar Mane alkotta páros volt a rivális. A sorozatonként kettő, illetve – köregyezés esetén – egy ponttal honorált „párbajt” Esztiék kezdték jobban, ám a folytatásban az indiaiak kerültek előnybe. 13-13-as állásnál felcsillant a remény, de az utolsó négy lövésnél az ázsiai kettős bizonyult jobbnak, így 17-13 arányban diadalmaskodott. Érdekesség, hogy a páronként összesen leadott 30 lövés köreredménye alapján a magyar duó lett volna a győztes, 315,3-314,7 arányban. Fotó forrása: hunshooting.hu

Megvan Mészáros Eszter harmadik vk-érme Csangvongban
Bronzérmet nyert a csangvongi világkupán a Mészáros Eszter (balra), Dénes Eszter (középen), Bajos Gitta összeállítású magyar együttes a nők 10 méter légpuska csapat versenyszámában július 14-én. a MATE-Gödöllői EAC sportlövőjét is soraiban tudó magyar trió a „kisdöntőben” fölényesen, 16-8 arányban diadalmaskodott a Lucie Brazdova, Sabina Thurnwaldova, Aneta Brabcova összetételű cseh formáció ellen.
Eszter legközelebb a női légpuskások 50 méteres, három testhelyzet versenyszámában lesz érdekelt, aminek selejtezőjét július 16-án – magyar idő szerint 4.30 órától – rendezik meg a dél-koreai világkupán. Fotó forrása: issf.org

A 47. helyig jutott Mészáros Eszter az 50 méteres összetett versenyben

A csangvongi (Dél-Korea) világkupán a magyar küldöttség legeredményesebb (egy ezüst- és két bronzérem) versenyzője, a MATE-Gödöllői EAC színeit képviselő Mészáros Eszter július 16-án a női légpuskások 50 méteres, három testhelyzet (térdelő, fekvő, álló) versenyének selejtezőjében adott számot felkészültségéről.
Szucsák László és Szucsák Mátyás tanítványa – főként a térdelő testhelyzetben leadott gyengébb sorozatának köszönhetően – 571 körig jutott, amivel a nem túl előkelő 47. helyen végzett. A nyolcas döntőbe jutáshoz 585 körös teljesítményre volt szükség.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online