Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás: ha minden összejön, augusztustól NB III-as meccseket játszik a Gödöllői SK csapata

2022-05-06 17:39:12

A Pest megyei labdarúgó kluboknak – az esetleges hiánypótlással együtt – április 25-ig volt lehetőségük feltölteni a következő, 2022/2023-as idényben a Pest megyei I. osztályban való indulásra vonatkozó kérelmüket az IFA-rendszerbe. A Gödöllői SK nincs a kérelmezők között, ám ez örömteli, semmint mulasztás. A Táncsics Mihály úti egyesület illetékesei ugyanis az NB III-as licenc megszerzésért folyamodtak az MLSZ Versenybizottságához.

A történtek hátteréről Rózsavölgyi Sándort, a Gödöllői SK alelnökét, a nagypályás labdarúgó-szakosztály vezetőjét kérdeztük.
- Tekintettel arra, hogy a Pest megyei bajnokságot már csak két csapat, a Gödöllő és a Dunaharaszti nyerheti meg, indokoltnak láttuk, hogy NB III-as licencért folyamodjunk – fogalmazott a szakvezető.
Rózsavölgyi Sándor elmondta: a döntés azt jelenti, hogy amennyiben aranyérmes lesz a Gödöllői SK legénysége és sikeresen túljut az NB III-as osztályozón, akkor ősztől harmadik vonalbeli mérkőzéseket láthatnak az érdeklődők a Szűcs Lajos Sportcentrumban.  Megtudtuk, hogy az új kihívásnak a jelenlegi játékoskerettel és szakmai stábbal vágnának neki, esetleg fiatal, tehetséges játékosok leigazolás jöhet szóba.

Adalékként szolgál, hogy az NB III-ba (3 csoport) összesen 10 csapat juthat fel a megyei és a budapesti bajnokságokból. Elvileg tehát 20 együttes (19 megyei és 1 budapesti) jelentkezhet be az osztályváltásra, akiket vaksorsolással párba rendeznek, és az oda-visszavágós osztályozó győztese lesz NB III-as a következő bajnoki szezonban. Ha nem lesz 20 jelentkező, akkor az ellenfél nélkül maradó szerencsések párharc megvívása nélkül léphetnek magasabb osztályba.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online