Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: a Budaörs elleni sikerükkel ezüstérem közelbe kerültek a gödöllői lányok

2022-05-01 18:26:43

NB I. Liga, felsőházi rájátszás, 5. forduló:
Gödöllői RC – Budaörsi DSE-Emericus 3-0
(17, 18, 22)

A bajnoki idény utolsó előtti találkozója előtt matematikai esélye még maradt annak, hogy a tavalyi bajnok gödöllői hatos megszerezze a második helyet az NB I. Ligában, és annak is, hogy érem nélkül maradjon. A realitás azonban a bronzmedália megkaparintása volt Szalay Attila csapata számára. Az éremszerzés bebiztosítását bármilyen arányú hazai siker szolgálta a negyedik pozícióban tanyázó budaörsiek ellen.

Alaposan bekezdtek a gödöllőiek, akik a hét pontot termelő kubai légiós, Sánchez Pérez Rachel vezérletével magabiztosan nyerte a mindkét részről viszonylag sok nyitási hibával terhelt nyitószettet. A második játszmában is jobban kezdett a hazai formáció, ám a budaörsiek 10 egységnél utolérték riválisukat, majd átvették a vezetést is. Ez azonban tiszavirág-életűnek bizonyult, mert a gödöllői lányok robbantottak, és a szett végjátékában újra domináltak.
A harmadik felvonásban egy ideig nem tudtak jelentősen elszakadni egymástól a csapatok. Nyolc-nyolc után a házigazdák négy ponttal elléptek, majd 14-nél ismét eltűnt a különbség a felek között. Három ponttal a játszma lezárása előtt még egál volt az eredmény, ám jött Ratkai Panni és kiváló szerváival bebiztosította a szettveszteség nélküli gödöllői diadalt.

Mindez azt jelenti, hogy amennyiben Szalay Attila csapata 3-0 vagy 3-1 arányban (legalább 10 ponttal többet szerezve) felülmúlja az utolsó fordulóban a TFSE társulatát, ezüstérmesként zárhatja az NB I. Liga 2021/2022-es szezonját.

A Gödöllői RC csapata 8 ponttal, 8-10-es szett- és 394-393-as pontaránnyal a 3. helyen áll a felsőházi (1-4. helyek) rájátszás minitabelláján. Következik: TFSE – Gödöllői RC május 7., szombat 19 óra.
Az aktuális mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online