Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: vesztett a Fehérvár ellen, így nem védheti meg bajnoki címét a gödöllői csapat

2022-04-21 19:56:19

NB I. Liga, felsőházi rájátszás, 4. forduló:
Gödöllői RC – Székesfehérvári MÁV Előre-Bericap 0-3
(-21, -17, -19)

Az NB I. Liga felsőházi rájátszásának második köre előtt még három csapatnak volt (matematikai) esélye arra, hogy megszerezze a bajnoki címet. Ezek közül a leghalványabb az elmúlt idényben aranyérmes gödöllői hatosnak, valamivel több a TFSE-nek, a legnagyobb pedig az aktuális riválisának, a listavezető fehérvári formációnak.

Ebből kiindulva, a házigazdák számára csak a hárompontos (3-0 vagy 3-1) győzelem jelentette (volna) a „túlélést”. Az ismert okok (kulcsemberek sérüléshulláma és betegsége, illetve jelenlegi lábadozása) miatt azonban több mint bravúr lett volna a „sima” GRC-siker.

Az első játszmában 9-5 arányú gödöllői előnynél, a második felvonásban pedig 14-10-es hazai vezetésnél csillant fel a reménye annak, hogy megeshet a „csoda”. Nos, egyik ígéretes részelőnyből sem lett gödöllői szettnyerés. Főként azért, mert Szalay Attila együttese a játék alapjában, a nyitásfogadásban a kelleténél többször maradt el az elvárttól, így a támadásépítések rendre csorbát szenvedtek.
A harmadik etapban a fehérváriak végig vezetve érzékeltették, hogy szeretnék mielőbb lezárni az ütközetet. Ez viszonylag könnyen sikerült nekik, ami azt is jelenti, hogy a Gödöllő nem védheti meg tavalyi bajnoki címét az NB I. Ligában. Jó eséllyel a MÁV Előre veszi majd át ezt a titulust városunk hatosától, jogot szerezve arra, hogy a következő bajnoki idényt az Extraligában kezdje.

A Gödöllői RC csapata 5 ponttal, 5-10-es szett- és 319-336-os pontaránnyal a 3. helyen áll a felsőházi (1-4. helyek) rájátszás minitabelláján. Következik: Gödöllői RC – Budaörsi DSE-Emericus május 1., vasárnap 17 óra, monori városi sportcsarnok.
Az aktuális mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online