Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: év eleji játékkal is összejött a gödöllői siker

2022-01-22 18:17:53

NB I. Liga, alapszakasz, 8. forduló:
Gödöllői RC – CoreComm-Veszprémi Egyetemi SC 3-0
(14, 18, 23)

Az alapszakaszban veretlenül őszi elsőként végzett gödöllői csapat a tabella 6. helyén tanyázó veszprémiek ellen nyitotta meg a bajnoki szezon 2022-es évét és az alapszakasz második körét. Szalay Attila együttese esélyesként lépett pályára ideiglenes, monori otthonában, és soraiban – egészen pontosan a cseresarokban – tudhatta a napokkal ezelőtt a rivális kötelékéből érkezett feladóátlót,  Monteiro Giovana-t.

A két formáció októberi összecsapásán a veszprémiek 45 pontig jutottak, ezáltal az is egyfajta mérce lehetett, hogy melyik csapat, milyen irányban mozdult el a másikhoz képest. Az első szett egyértelműen a hazai társulat fölényét hozta, a második elején azonban – néhány pontos, döntően jó nyitásokból származó gödöllői előny (5-1) után – a veszprémiek magukra találtak, és hatnál egyíenlítettek. Ezt követően rendezte sorait Szalay Attila alakulata, és a játszma végjátékában érvényesítette nagyobb tudását.

A harmadik játékrészben nem sokkal a kezdést követen először fordult elő, hogy a vendégek vezetést szereztek, sőt, előnyüket négy pontra is sikerült felhizlalniuk (12-16). Tizenhét pontig kellett arra várni, hogy a GRC-s lányok beérjék riváálisukat, és kisvártatva sikerült szettveszteség nélkül lezárniuk a mérkőzést.

A Gödöllői RC csapata 22 ponttal, 24-4-es szett- és 661-454-es pontaránnyal az 1. helyen áll az alapszakasz-tabellán. Az aktuális mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
Következik: Gödöllői RC – Jászberény VolleyballTeam január 29., szombat 17 óra, monori városi sportcsarnok. Védettségi igazolvánnyal megtekinthető! A nézőtéren maszk használata kötelező!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online