Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Négy jó tanács a mosogatógép használatához

2021-12-15 08:13:19

A konyhai gépek megjelenése nagyban megkönnyítette a dolgunkat, legyen szó sütés-főzésről vagy épp a mosogatásról. Elvitathatatlan, hogy az elektromos mosogatógépek óriási terhet vettek le a vállunkról.

Ahhoz azonban, hogy valóban elégedettek legyünk a mosogatás eredményével, néhány jó tanácsot érdemes megfogadnunk. Így elkerülhetjük az energiapazarlást és a nem eléggé tiszta edényeket is.

Távolítsuk el a szennyeződéseket

A mosogatógépek a legmakacsabb, zsíros szennyeződéseket is képesek tökéletesen eltávolítani. Azonban muszáj a nagyobb ételmaradékokat leöblítenünk az edényekről, evőeszközökről, mielőtt a gépbe kerülnek. Ennek csupán az egyik oka az, hogy így eredményesebb a mosogatás.

Az talán még fontosabb, hogy így sokat tehetünk a mosogatógép élettartamának meghosszabbításáért. A mosogatás során a gépből egy szűrőn át távozik az elhasznált víz. Ha nem hagyunk méretesebb szennyeződéseket a tányérokon, akkor nem tömődik el a szűrő, és akadálytalan lesz a vízelvezetés. Így pedig zökkenőmentesen használhatjuk a készüléket.

Pakoljunk hatékonyan a gépbe
Nem véletlen, hogy a gyártók adott mintázattal alakították ki a mosogatógépek kosarait. Folyamatosan igyekeznek olyan modelleket tervezni, amelyben minél hatékonyabb az evőeszközök elhelyezése.

Kövessük a műszaki leírásban írtakat, ami a mosogatnivaló tárgyak elrendezését illeti. Ugyanis, ha nem így teszünk, akkor – például – a nagyobb edények elzárják a víz útját a kisebbektől. Ha összeérnek az evőeszközök, tányérok, akkor nem mindenhol képes letisztítani őket a víz. Ha azonban praktikusan pakolunk a gépbe, nagy eséllyel elégedettek leszünk a mosogatás eredményével.

Válasszunk nagyobb mosogatógépet
Ha nem elég nagy a mosogatógépünk, akkor bizony többször kell elindítanunk azt, hiszen nem fér be minden mosogatnivaló. Ez pedig azt jelenti, hogy több vizet használ el a készülék, mintha egy körben elmosogathatna mindent.

Épp ezért fontoljuk meg vásárláskor, hogy hány terítékes berendezést választunk. Lehet, hogy elsőre nagynak tűnhet az onlineMárkaboltok mosogatógépe, ami tizenkét vagy tizenöt terítékes. Azonban ezeknek a készülékeknek a víz- és áramfogyasztása rendkívül kedvező. A villanyszámlán és a vízszámlán is hamar megspóroljuk a nagyobb gép vételára miatti többletkiadást.

Az ECO-program működése
Napjainkban az elektronikai cikkek gyártóit mind a jogszabályok, mind a felelősség arra ösztönzi, hogy környezettudatos termékeket készítsenek. A mosogatógépek esetében sincs ez másképp. Ez az oka annak, hogy az összes modern készülék rendelkezik ECO-programmal.

Használjuk minél többször ezt a funkciót mosogatáskor. Igaz ugyan, hogy valamelyest tovább tart a program. Azonban ezért cserébe még gazdaságosabban bánik a vizzel és a villamos energiával a készülék. Ha minden háztartási gépünket ugyanezen ECO-funkcióval üzemeltetjük, egyaránt spórolunk pénzt és áramot. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online