Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Indul a tanév – ezt tanácsolja a rendőrség

2021-08-31 11:46:47

Szeptember 1-jén, szerdán kezdetét veszi a 2021/2022-es tanítási év. A tanév kezdetével új és régi barátok, közösségek várnak mindenkit, azonban az odafigyelés, az óvatosság a régi marad! A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai – miközben sikeres, biztonságos, egészségben gazdag tanévet kívánnak az érintetteknek – az alábbi hasznos tanácsok megszívlelését ajánlják a dákoknak és szüleiknek egyaránt.

 • Iskolába menet, illetve hazafelé a közlekedési szabályokat minden esetben be kell tartani!    Olyan útvonalon közlekedj, melyet a szüleiddel már bejártál, és amely lehetőleg nem elhagyatott, kihalt. Minden esetben a jól kivilágított, ismert és biztonságos útvonalakat használd!

• Értékeidet (például: mobiltelefon, készpénz) soha ne tartsd szem előtt, jól látható helyen, hiszen ez szemet szúrhat a rossz szándékú embereknek.

• Ismerd, tudd szüleid elérhetőségét, telefonszámát, hiszen ha gond adódik, őket mindig el kell érned. Amennyiben később indulsz haza az iskolából vagy programot szervezel magadnak, értesítsd szüleidet, hiszen ők időre várnak haza.

• Soha ne szállj be idegen autójába! Ne kísérj el senkit még rövid ideig se csak azért, mert – például – megmutatsz neki egy útvonalat.

Az erőszak soha nem old meg problémát!
Játékból, viccből vagy csak a diáktársak előtti „menőzésből” sem szabad a másik embert sem tettleg, sem szavakkal vagy az interneten bántani, megalázni. Ezeknek súlyos következményei is lehetnek.
Az interneten nem minden és nem mindenki az, aminek/akinek látszik.  Hasznos dolog, de nagyon sok veszélyt is rejt. Légy óvatos a közösségi oldalak használatával. Soha ne add meg a neved, a címed, a személyes adataidat, mert ezzel visszaélhetnek, akár zaklathatnak.

Fontos tudnotok, hogy az általános iskolák többségének van iskolarendőre, aki rendszeres kapcsolatot tart az intézmény vezetőségével, a diákokkal. Meghívás esetén jelen lesz a jelentősebb rendezvényeken (tanévnyitó, tanévzáró, fogadóóra, szülői értekezlet).  Az iskolarendőr nevét, elérhetőségét a programban résztvevő iskolákban plakáton teszik közzé.
Ha problémátok, kérdésetek van, bátran forduljatok hozzá!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online