Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Melyik gödöllői intézményben lesz iskolaőr ősztől?

2020-07-15 13:51:03

Szeptemberben 491 állami fenntartású köznevelési és szakképzési intézményben kezdhetik meg munkájukat az iskolaőrök – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) július 15-én az MTI-vel.

Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre; feladata azon intézmények belső rendjének fenntartása, amikben erre leginkább szükség van.
A szaktárca tájékoztatása szerint az állami intézményfenntartók felmérése és az intézményvezetők kérése alapján 288 köznevelési és 203 szakképzési intézményben indul iskolaőrség. Az intézményi kör a későbbiekben változhat, előfordulhat, hogy egy intézményben egy idő után okafogyottá válik az iskolaőr jelenléte, míg más iskola – amennyiben kéri – bekerülhet az iskolaőrség által érintett intézményi körbe - tudatták.

A közzétett listát böngészve, megállapítható, hogy Gödöllőn – egyelőre – csak a Váci Szakképzési Centrum égisze alatt működő, a Ganz Ábrahám utca 3. szám alatt található Madách Imre Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium alkalmaz majd iskolaőrt ősztől.
Kocsi Tamás, az intézmény vezetője érdeklődésünkre elmondta: az iskola eddig is részt vett az iskolarendőr-programban, a kijelölt bűnmegelőzési tanácsadó munkája hatékony volt, azzal teljes mértékben elégedettek. Ebből a szempontból a mostani központi döntés nem jelent változást az iskola életében, az iskolaőr alkalmazását az oktatási intézmény vezetése kérte, mert kifejezetten jó tapasztalataik vannak és hasznosnak találják – fogalmazott az igazgató.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online