Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Olimpia: Gémesi Csanád bronzérmet nyert a kardcsapat tagjaként!

2021-07-28 12:29:17

Július 28-án jó esély mutatkozott arra, hogy Mészáros Eszter után egy másik gödöllői sportoló is versenybe szálljon a tokiói olimpián. A Gödöllői EAC kardvívójáról, Gémesi Csanádról (képen balra) van szó, aki május végéig úgy készülhetett, hogy – mint a magyar csapat harmadik embere – egyéniben is pástra léphet az ötkarikás játékokon. A hazai szövetség elnöksége azonban olyan, többek számára nehezen értelmezhető döntést hozott, miszerint: a gödöllői kardozóval csak a csapat negyedik tagjaként számolnak.

Ez azt jelentette, hogy Navarrete József tanítványa csak akkor vívhatott asszót, ha a Tokióban harmadik egyéni bajnoki címét megszerző Szilágyi Áron (j2), valamint Szatmári András (b2) és Decsi Tamás (j1) alkotta trióból valaki helyére becseréli őt Decsi András, a kardozók vezetőedzője a csapatverseny során. A tréner ezt megtette, Gémesi Csanád a bronzmeccsen Decsi Tamás helyett vívhatott.


A mieink az Egyesült Államok ellen kezdték meg a küzdelemsorozatot a negyeddöntőben.  Részletes eredmények:

Magyarország – Egyesült Államok 45-36 (Szatmári +6, Decsi +5, Szilágyi -2)

Eldöntő
Magyarország – Olaszország 43-45 (Szilágyi +6, Decsi -1, Szatmári -7)

Bronzmérkőzés
Magyarország – Németország 45-40 (Szatmári +5, Gémesi +4, Szilágyi -4)

Magyarország ebben a számban legutóbb 25 éve, az 1996-os atlantai olimpián nyert érmet, akkor ezüstöt. Érdekesség, hogy annak a csapatnak Gémesi Csanád edzője, a kubai származású Navarrete József is tagja volt.

Bronzérmével Gémesi Csanád gödöllői sporttörténelmet írt, hiszen a tokiói olimpián egy nappal korábban 7. pozícióban végzett sportlövőtől, Mészáros Esztertől átvette az ötkarikás játékokon gödöllői egyesületet képviselő sportolók közül a legjobb helyezettet megillető címet. Fotó: MTI / Illyés Tibor

Bő egy évvel ezelőtt, 2020 májusában a Régió Plusz TV Porta című műsorának volt a vendége Gémesi Csanád. Az ennyi idő elteltével is érdekes beszélgetés ide kattintva nézhető vissza.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online