Vissza normál nézetbe Nyomtatás

U20-as atlétikai Eb: Soos Levente a kontinens 14. legjobbja 400 gáton

2021-07-17 15:05:33

Július 15-e és 18-a között Észtország fővárosában, Tallinnban rendezik meg az U20-as korosztályba tartozó atléták Európa-bajnokságát. A magyar csapatot a Gödöllői EAC versenyzője, Soos Levente (balra) is erősíti. Kovács Zoltán (jobbra) tanítványa 400 méteres gátfutásban volt érdekelt a rangos megmérettetésen.

A szám előcsatározásait július 16-án bonyolították le négy futamban. Minden futamból az első három helyezett (Q), illetve a további négy legjobb idővel rendelkező atléta (q) jutott a július 17-i elődöntőkbe (legjobb 16).


A 18 és fél éves gödöllői versenyző a 4. futam 6-os pályájáról kísérelte meg a továbblépést, ami sikerült. Az 52,77 másodperces egyéni csúccsal rendelkező Levi a 4. lett futamában, de 53,13 másodperces ideje elegendő volt az elődöntőbe jutáshoz.
Itt az első futamba, azon belül a 2-es pályára sorolták be a gödöllői atlétát, akinek a döntőbe kerülésért vagy az első háromban kellett végeznie (Q), vagy az onnan kimaradó 10 időeredmény közül legalább a másodikkal előrukkolni. Sajnos, ezt a célt nem tudta teljesíteni a GEAC üdvöskéje, aki 53,71 másodperces idővel ért célba, és lett futamában a 8., összesítve pedig a 14.

Csupán játék a számokkal, de Levente egyéni csúcsával sem kvalifikálta volna magát a döntőbe (ehhez 51,39 másodperces idő kellett), annak teljesítésével a 11. pozíciót kaparintotta volna meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online