Vissza normál nézetbe Nyomtatás

2021 legnagyobb sporteseményei

2021-07-03 16:44:21

A sportolás és a testmozgás gyökerei mélyre nyúlnak a történelemben, legyen szó bármelyik kultúráról. Ahogy a latin közmondás is tartja: ‘Mens sana in corpore sano’ vagyis „Ép testben ép lélek”.

Gondoljunk csak az Olimpiai játékok megmérettetéseire vagy a keleti kultúrákból eredő jógára – a hangsúly a test és a lélek egyensúlyán van. A 21. századra rengeteg új sportág ütött fel a fejét, aminek számtalan nemzetközi sportesemény a velejárója, amelyeken a különböző országok legjobbjai szállnak versenybe egymással, hogy megnyerjék az első hellyel járó aranyérmet.

Senki előtt sem titok, hogy a különböző sportágakra több milliárdos iparágak épültek. Legyen szó egy stadion vagy egy sportcsarnok megépítéséről vagy a leghatékonyabb futócipő kifejlesztéséről. Emellett emberek milliót mozgatja meg kedvenc csapatuk vagy sportáguk – van, aki csak a helyi bárban szurkol a baráti társasággal, azonban sokak hajlandóak több órát is repülni azért, hogy élőben is lássák a kedvencüket. A sportfogadásokat is ide lehet sorolni, hiszen a lóversenyektől kezdve a jelenleg is tartó 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság, vagy a hamarosan sorra kerülő, Tokióban megrendezendő olimpiai játékokig mindenki szerencsét próbálhat, és megjátszhatja a kívánt tétjét akár a kedvenc atlétasportcsapatára.

Vegyük is sorra, hogy milyen események várnak idén a sport szerelmeseire:
Június 11-én kezdődött a labdarúgó Európa-bajnokság, amit az eredeti 2020-as dátumhoz képest egy évvel elhalasztottak. A 12 városban, köztük Budapesten is megrendezett torna július 11-én ér majd véget a londoni döntővel. Jó hír, hogy a magyar labdarúgó válogatottnak is sikerült kvalifikálnia magát, így még egy ok szól amellett, hogy nyomon kövessük a meccseket.

A 47. alkalommal megrendezésre kerülő Copa América a dél-amerikai válogatottak első számú futballtornájának számít. A június 12-én kezdődő és egy hónapig tartó megmérettetést a hagyományokkal ellentétben egyetlen ország helyett idén Argentínában és Kolumbiában rendezték volna meg, de végül Brazíliához került a rendezési jog.

Július 23-án kezdődik a 2020-as tokiói olimpia. 1964 után Japán második alkalommal lett ennek a világeseménynek a házigazdája. A 32. ötkarikás játékokat az eredeti dátumhoz képest egy évvel elhalasztották, ami miatt az eredetileg 2021-ben megrendezendő úszó-világbajnokságot és atlétika világbajnokságot is 2022-re tolták.


A tenisz szerelmeseinek jó hír, hogy június 28-án elkezdődött a wimbledoni teniszbajnokság, ami egészen július 11-ig tart majd. Emellett augusztus 30-án veszi kezdetét az US Open. A New Yorkban megrendezendő világverseny szeptember 13-án ér majd véget.

Az idei Formula 1 világbajnokság sikeresen elkezdődött márciusban és a soron következő osztrák futamot július 2-4. között követhetik nyomon a sportág szerelmesei. Az idei szezon Abu Dhabiban ér majd véget decemberben.
A biciklizés rajongói június 26-án kezdhetnek izgulni, hiszen ekkor indul az idei Tour de France, ami július 18-án ér majd véget.

Idén még a következő nagyobb világbajnokságokra lehet számítani:
• A férfi ökölvívó világbajnokságot Belgrád rendezi meg idén októberben
• A női ökölvívó világbajnokságra is idén októberben kerül majd sor, azonban annak helyszínét csak később jelentik majd be
• Szintén októberben kerül majd sor Oszlóban a birkózó-világbajnokságra
• Bár az idei férfi kézilabda-világbajnokság idén januárban zajlott (1. helyezett Dánia – 2. Svédország – 3. Spanyolország), a női kézilabda-világbajnokságra viszont még december 2-ig kell várni. A tornának Spanyolország fog otthont adni
• 2021 végén kerül sor még egy jelentős világversenyre, a rövid pályás úszó-világbajnokságra. A december 16–21. közötti bajnokságot az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dhabiban rendezik.


A fent említett sportesemények listája közel sem teljes, hiszen sokat 2022-ra halasztottak, illetve a 2021-re beharangozott rendezvények dátumai sincsennek feltétlenül kőbe vésve.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online