Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hallgatótoborzó képviseletet nyitott a gödöllői egyetem Ghánában

2021-06-18 17:51:27

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hallgatói toborzóirodát nyitott Ghána fővárosában, Accrában. A MATE toborzóiroda megnyitásával az afrikai és ghánai fiatalok beiskolázási tevékenysége még inkább megélénkülhet, hozzásegítve ezzel a felsőoktatási intézményt nemzetköziesítési törekvéseinek eléréséhez.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) képviseletében az Intézmény rektora június 17-én nyitotta meg Ghána fővárosában, Accrában azt a hallgatói toborzóközpontot, amelynek célja a fiatalok felvételi eljárásának helyi szintű segítése.  A tanácsadói központ megnyitóján jelen voltak többek között a MATE jogelőd intézményeinek egykori hallgatói, Szabó András, Magyarország Accrai Nagykövete, valamint dr. Lawrence Tetteh, aki szintén Magyarországon végezte tanulmányait, jelenleg a magyar ösztöndíjasok nemzetközi referense Ghánában. A tanácsadó-irodát Priscilla Korley, a MATE egykori hallgatója vezeti és koordinálja az Egyetem Nemzetközi Hallgatói Ügyek Központjával együtt.

- A MATE számára kiemelten fontos a nemzetköziesítés, jelenleg 102 országból vannak hallgatóink – ez összesen 1994 hallgatót jelent – közülük 323 fő afrikai fiatal. Ez idáig 42 hallgató érkezett Ghánából, bízunk benne, hogy a toborzóirodán keresztül gyorsabban, könnyebben meg tudjuk szólítani a fiatalokat, a MATE által kitűzött 20%-os nemzetközi hallgatói arány eléréséhez az új ghánai hallgatók is hozzájárulnak majd – hangsúlyozta az ünnepélyes megnyitó kapcsán Prof. Dr. Gyuricza Csaba rektor (képen középen).


Az intézmény rektora ghánai tartózkodása során látogatást tett az agrárminiszternél, valamint alkalma volt a Council for Scientific and Industrial Research (CSIR) kutatóintézet főigazgatójával egyeztetni, a MATE jogelőd intézményével megkezdett, kutatócsere programról és mintafarm projektekről.

A gödöllői székhelyű felsőoktatási intézmény már nem első alkalommal nyit az afrikai kontinens felé, ugyanis február 22-én a Pécsi Tudományegyetem vezetésével, a Debreceni Egyetemmel és az International Business Schoollal közösen hasonló toborzóirodát nyitott Nairobiban, Kenya fővárosában.

A ghánai toborzóiroda átadásával – a kenyai és kelet-afrikai régió után – a beiskolázási tevékenység Afrika északnyugati térségében is folytatódhat, segítve ezzel még több nemzetközi hallgató bevonását a hazai felsőoktatási rendszerbe, növelve annak minőségét és versenyképességét. Forrás: MATE Médiaközpont


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online