Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Második helyezettként jutottak a csapatbajnoki döntőbe a gödöllői atléták

2021-05-17 10:21:23

Május 15-én és 16-án Debrecen, azon belül pedig az Oláh Gábor utcai Gyulai István Atlétika Stadion volt a házigazdája Magyarország Atlétikai Csapatbajnoksága egyik elődöntőjének. A Keleti-csoportban érdekelt Gödöllői EAC – miként az utóbbi években rendszeresen – ezúttal is a mátyásföldi Ikarus BSE legjobbjaival kiegészülve, címvédőként vett részt a 17 formáció rivalizálását jelentő megmérettetésen, ahol a hölgyek és a férfiak egyaránt 20-20 versenyszámban harcoltak a pontokért. Fokozta az izgalmakat, hogy a csapatbajnoki elődöntő lehetőséget kínált az olimpiai kvóta kiharcolására, illetve arra, hogy az atléták eredményükkel „tokiói pozícióba” léphessenek a világranglistán.

Az első, szombati napon a GEAC-Ikarus társulás 243 pontot gyűjtött (ezzel a második helyen állt), két nap után pedig 417 ponttal – a győztes Budapesti Honvéd SE formációjától 31,5 ponttal elmaradva – a 2. helyen végzett, és bejutott az ország legjobb 12 csapatának részvételével szeptember 11-én és 12-én, Székesfehérváron lezajló döntőbe.


Az edzői kollektíva, nevezetesen: Karakasné Hasznos Jutka, Körmendy Katalin, Máté Alpár, Szörényi István (†), Borisz Volkov, Kovács Gábor Krisztián, Kovács Zoltán és Gadanecz György edzők által felkészített Gödöllői EAC formációjának legsikeresebb tagja női vonalon Nádházy Evelin volt, aki – az egyéni- és váltószámokat összevonva – 58 pont megszerzésében tüsténkedett. A férfiak közül pedig a középtávfutó Pápai Márton halmozta fel a legtöbb pontot, összesen 24 egységet. Íme, a dobogós helyezéseket elért gödöllői versenyzők listája:

Első helyezettek:
Nádházy Evelin (200 és 400 méter), Ajide Dániel (400 méter), Pápai Márton (1500 méter), Dobránszky Laura (400 méteres gátfutás), 4x100 méteres női váltó (Sulyán Alexa, Pótha Johanna, Göblyös Csenge, Nádházy Evelin), Mihály Ádám (rúdugrás), 4x400 méteres női váltó (Simon Virág, Dobránszky Laura, Dobi Larina, Nádházy Evelin)
Második helyezettek:
4x100 méteres férfiváltó (Bézsenyi Gergely, Pap Márk, Polyák Zoltán, Tano Leonardo), Pápai Márton (800 méter)
Harmadik helyezettek:
Soos Levente (400 méteres gátfutás), Szőke-Kiss Jácint (3000 méteres akadályfutás), Pótha Johanna (100 és 200 méter), 4x400 méteres férfiváltó (Baranyai Kristóf, K. Nagy Tamás, Molnár Csaba, Soos Levente)

A GEAC csapatának tagjai voltak még: Eszenyi Napsugár, Kriszt Katalin, Tóth Zsombor, Bánovics József, Szamosi András, Mihajlovic Alex és Galkó Csongor.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online