Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hetvenketted részére csökkent a Gödöllői Sport Klub bérletidíj-fizetési kötelezettsége

2021-04-16 11:29:42

A gödöllői polgármester márciusi döntésével módosult az önkormányzati tulajdonú Táncsics Mihály úti sportingatlanon megvalósított, 2013. szeptember 22-én átadott (képen) műfüves labdarúgó pálya (óvodához közelebbi) sportcélú hasznosítására vonatkozó szerződés, ami a városvezetés és a Gödöllői Sport Klub illetékesei között 2013 októberében keletkezett.

A változás legfontosabb eleme az, hogy a sportklubnak eddig havi szinten bruttó 600 ezer forintos (évente bruttó 7,2 millió forint) bérletidíj-fizetési kötelezettsége volt az önkormányzat felé, ami idén januártól évi, bruttó 100 ezer forintos mértékű használati díjra csökkent.


Az előzményekhez hozzátartozik, hogy a sportegyesület a tavalyi év végéig 36,5 millió forintos bérletidíj-tartozást halmozott fel. Ám ezt nem kell megtérítenie, mivel az elmúlt évben 56 millió forintos fejlesztés valósult meg a kis műfüves pálya burkolatának cseréjével, amihez az önrészt az önkormányzat 16,5 millió forintos összegben biztosította. A két tétel közötti, csaknem 40 millió forintos különbséget Gémesi György – a veszélyhelyzetben ráruházott feladat- és hatáskörben – az önkormányzat, mint tulajdonos szemszögéből nézve, értéknövelő beruházásként ismerte el, ezért annak megfizetését elengedte.

Az utókor számára érdemes rögzíteni, hogy a járványhelyzetben nem ez volt az első olyan, sportfinanszírozást érintő polgármesteri döntés, amikor Gémesi „kvázi” lemondott az önkormányzat költségvetésének bevételi oldalát korábban tápláló forrásról. Nemrégiben a Gödöllői Sport Közalapítvány éves szinten bruttó 16 millió forintos bérletidíj-fizetési kötelezettségét annullálta erre az évre.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online