Vissza normál nézetbe Nyomtatás

16 millió forintos városi bevételről mondott le Gödöllő első embere

2021-02-11 09:50:45

2017 márciusa óta létezik egy szerződés a gödöllői önkormányzat és a Gödöllői Sport Közalapítvány között. Ennek lényege, hogy a köznevelési intézményekben lévő sportcélú ingatlanokat vagy ingatlanrészeket (tornaterem, tornacsarnok) bérbeadás útján történő hasznosítását a közalapítvány látja el. Két és fél éve, 2018. július 1-jén a felek megállapodtak abban, hogy a közalapítvány naptári évenként bruttó 16 millió forintos bérleti díjat utal át a város kasszájába.

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében bevezetett korlátozások miatt a tavalyi évben a közalapítványnak a szóban forgó ingatlanok sportcélú bérbeadásából származó bevétele erősen csökkent, és a novemberben kihirdetett – napjainkban is hatályban lévő – veszélyhelyzet fenntartásának bizonytalansága arra az elhatározásra jutatta Gémesi György polgármestert, hogy döntsön. A város első embere a rendkívüli jogrend idején ráruházott feladat- és hatáskörben úgy határozott, hogy a 2021-es esztendőre elengedi a Gödöllői Sport Közalapítvány által az önkormányzatnak fizetendő bérleti díjat.

Mindez azt is jelenti, hogy az egy fő alkalmazottat foglalkoztató közalapítvány idén ingyenesen birtokolhatja és használhatja a sportcélú ingatlanrészeket, miközben megtarthatja a döntően a helyi versenysport-egyesületektől és -szakosztályoktól származó bérletidíj-bevételt.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a gödöllői sportélet elmúlt években önkormányzati támogatást élvező szereplőit (atlétika, vívás, asztalitenisz, küzdősportok, akrobatikus torna, ritmikus gimnasztika, judo, sakk, kerékpár, diáksport) nem, viszont a közalapítványt kedvező elbírálásban részesíti Gémesi György, hiszen a város idei költségvetési tervezetében sportfeladatokra (működési támogatás) egyetlen forint előirányzat sem található.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online