Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: szettveszteség nélkül verték az alapszakasz-győztest a gödöllői lányok

2021-03-21 20:36:23

NB I. Liga, rájátszás, Extraliga kvalifikáló kör, 2. forduló:
Gödöllői RC –
Székesfehérvári MÁV Előre-Bericap 3-0 (20, 24, 22)

Miután a gödöllőiek döntőszettes meccsen legyőzték a TFSE társulatát, a fehérváriak viszont három játszmában kikaptak a fővárosiaktól, a két csapat összecsapása arról is döntött, hogy az első, GRC-s rendezésű minitorna után a TF vagy a Gödöllő vezeti a tabellát, ha úgy tetszik: melyik formáció áll Extraligát érő helyen. Az alapszakaszban nyújtott teljesítmény alapján az esélyesség inkább a vendéggárda tagjait terhelte, viszont a dunántúliaknak a győzelmi kényszer esetleges görcsös hatásával is számolniuk kellett az elvileg vesztenivaló nélkül pályára lépő hazaiak ellen. Mi több, edzőjük, Farkas Mihály eltiltása miatt csak a lelátóról adhatott instrukciókat a játékosainak.

A nyitó játszma győztesének kilété már az első pontok meghatározták, miután a gödöllői alakulat centerposzton, blokkolásban, valamint nem utolsó sorban – Maurer Katalin révén – liberóposzton kerekedett ellenfele fölé. A folytatás már lényegesen szorosabb rivalizálást eredményezett. Elsősorban a második szett, amit játszmalabdáról (23-24) fordított a maga javára a gödöllői csapat, amely harmadik felvonás végjátékában egyértelműsítette, hogy ezen a napon jobb teljesítményre képes, mint az alapszakasz-győztes MÁV Előre.

A Gödöllői RC csapata 5 ponttal, 6-2-es szett- és 193-173-as pontaránnyal az 1. helyen áll a rájátszás minitabelláján. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető. Következik: TFSE – Gödöllői RC április 2., péntek 18 óra. ZÁRTKAPUS!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online