Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: győzelemmel zárta az alapszakaszt a gödöllői csapat

2021-03-06 19:06:03

NB I. Liga, alapszakasz, 14. forduló:
Gödöllői RC –
Budaörsi DSE 3-2 (23, 12, -17, -17, 9)

A bajnoki idény kezdetén sokan voksoltak volna arra, hogy a Gödöllő és alapszakaszbeli utolsó riválisa, a Budaörsi DSE kiélezett küzdelmet vív majd egymással, hogy melyik formáció kerüljön be a felsőházi rájátszásba. Az élet, pontosabban az eddigi eredmények azonban úgy hozták, hogy tét nélküli, edzőmeccs jellegű ütközeten találkoztak a felek, miután a hazaiak egy héttel korábban biztosították helyüket a legjobb három között, a budaörsieknek pedig erre már nem maradt esélyük.

Az első szett döntő részében a vendégek vezettek, a végén azonban fordult a kocka és Szalay Attila csapata révbe ért. A részsiker igencsak feldobta a jól blokkoló házigazdákat, akik a második játszmát magabiztosan nyerték.
Ezek után némiképp váratlan volt, hogy a harmadik felvonás elején alaposan beragadt a hazai alakulat, amely nekivágott ugyan a felzárkózásnak, de a temérdek hiba (az utolsó tíz pontból nyolcat a vendégek nyertek) miatt ez sikertelennek bizonyult: szépített a Budaörs. Mi több, a negyedik etapban is kitartott a vizitálók lendülete, így döntő szettben dőlt el a győztes kiléte.
Az ötödik, rövidített játszmában időnként magasabbra hágott az izgalom, mint a színvonal, ám ez semmit nem von le a nagy csatában kicsikart gödöllői siker értékéből.

Az NB I. Liga rájátszása a gödöllőiek számára tornarendszerben folytatódik: mind a három érintett csapat egy-egy háromnapos (péntektől vasárnapig), körmérkőzéses tornát rendez, és a végső győztes feljut az Extraligába.

A Gödöllői RC csapata 25 ponttal, 30-16-os szett- és 1.030-829-es pontaránnyal a 3. helyen zárta az NB I. Liga alapszakaszát, és a felsőházi rájátszásban (top 3 csapat) folytatja a küzdelemsorozatot. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online