Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kedvező helyzetből vághat neki a bajnokság folytatásának a gödöllői röplabda-csapat

2020-12-22 11:17:46

A 2020/2021-es NB I. Liga bajnoki idénye alapszakaszának erre az évre kisorsolt kilenc mérkőzéséből – a riválisoknál felmerülő pozitív koronavírus-tesztek miatt – mindössze hatot tudott lejátszani a Gödöllői RC női csapata.  Más kérdés, hogy ezek közül ötöt megnyertek Szalay Attila taníványai, akik 15 ponttal, 17-5-ös szett- és 510-345-ös pontaránnyal vezetik a tabellát.

A kép azonban egyszerre örömteli és csalóka. Örömteli, mert a gödöllői lányok jó eséllyel pályázhatnak az Extraligába jutás esélyével kecsegtető top háromba, és csalóka, mivel az  elmaradt meccsek (TFSE – hazai pályán, Budaörs – idegenben, Székesfehérvári MÁV Előre – idegenben) mindegyike „hatpontos ” rangadónak számít.

A pontvadászat elvileg január 9-én folytatódik, amikor a GRC együttese a Budaörs formációját fogadja a fővárosi Tungsram-csarnokban. Két héttel később a Jászberény, majd február 27-én a derecskei Eötvös DSE társulata vendégeskedik városunk hatosának újpesti otthonában. Ehhez jön még az elmaradt talákozók pótlása, hogy kialakuljon az alapszakasz végeredménye. Remélhetőleg, a gödöllőieknek kedvező sorrendiséggel.

Merthogy – a jelenleg érvényben lévő versenykiírás szerint – a rájátszás során az alapszakaszban 1-3. helyen végzett csapatok mindegyike rendez egy 3 mérkőzéses tornát, amin az érintett csapatok vesznek részt. Az alapszakaszban szerzett eredményeiket a csapatok nem viszik magukkal. A tornák háromnaposak, minden nap egy mérkőzést bonyolítanak le. A három torna eredményei alapján számított sorrendben első helyezett a 2021/2022. évi Extraligában jogosult indulni.
Az erőviszonyok alapján az első háromba négy csapatnak (GRC, TFSE, MÁV Előre, Budaörs) van reális esélye bejutni, ami azt jelenti, egy hoppon marad.


Friss hír, hogya klubvezetés lépett, és december 18-án leszerződtette a 22. születésnapját jövő fenruárban ünneplő Hajós Alizt, aki az MTK-tól teszi át sportkarrierje székhelyét Gödöllőre. Az elsősorban szélőütő poszton bevethető játékos az UTE-ban nevelkedett, majd játszott a Vasasban is. Strandröplabdában két évvel ezelőtt országos bajnok lett az U22-esek között. Bátyja, Artúr kétszer nyert felnőtt országos bajnokságot strandröplabdában, míg édesapja, András ismert humorista, dalszerző és énekes. Az egyetlen bökkenő, hogy az elhalasztott mérkőzéseken Hajós Aliz nem játszhat. Fotó forrása: facebook


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online