Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megmentette a TIG DSE sportlövő-szakosztályát a Gödöllői EAC

2019-12-16 16:43:56

Mintegy öt esztendővel ezelőtt jött létre a Gödöllői Török Ignác Gimnázium Diáksport Egyesületének (TIG DSE) sportlövő-szakosztálya. Az egyik legnagyobb kihívást már a megalakuláskor is a megfelelő lőtér kialakítása jelentette, amihez a Honvédelmi Minisztérium egyik cége adott akkoriban segítséget. Az idei év elején a társaság illetékesei azonban úgy döntöttek, hogy biztonsági okokból jobb lenne, ha felszámolnák a lőteret a területükön. Nem igazán maradt más választás, lépni kellett. Értesülésünk szerint Fábián Bertalan, a TIG igazgatója megkereste a Szent István Egyetem (SZIE) prominenseit, hogy tudnának-e a TIG DSE sportlövői számára egy lőtér kialakításhoz helyet biztosítani, mert a városban nem sikerült helyszínt találni.

A kérést követően a SZIE kancellárja, Magyar Ferenc felkérte Kovács Zoltánt, a SZIE sportügyekért felelős referensét és dr. Kriszt Balázst, a Gödöllői EAC elnökét, hogy keressen megoldást az igény teljesítésére, amennyiben ez lehetséges, a SZIE területén.
Hosszas és jó ideig eredménytelen munka után, az év vége felé sikerült két szálon elindulni: egyrészt a GEAC a SZIE Sport Kft. segítségével létrehozott az egyetem főépületének alagsorában egy 10 méteres, 6 lőállásos lőteret, másrészt az egyetem biztosított egy területet, ahol megkezdődhet egy hosszabb távú lőtérfejlesztés.

Mivel a Gödöllői EAC elnöke személyesen tárgyalt mind a TIG DSE vezetőivel és edzőivel, kiemelten Szucsák Lászlóval – aki többek között az olimpiai kvótás Mészáros Eszter és a korosztályos Európa-bajnoki bronzérmes Klenczner Márton edzője –, továbbá a Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ) elnökével, Nagy Györggyel, dr. Kriszt Balázst kérdeztük a legfrissebb fejleményekről.

-  A szövetség vezetője erkölcsi, szakmai és nem utolsó sorban anyagi támogatásáról biztosította az egyetemi sportklubot és megköszönte, hogy felkaroljuk ezt az igen eredményes, de Gödöllőn lassan ellehetetlenülő kis sportműhelyt – fogalmazott az GEAC első embere.
Hozzátette: az év végén a Magyar Sportlövők Szövetsége felvette tagjai közé a GEAC megalakult sportlövő szakosztályát, a TIG DSE edzői és versenyzői átigazoltak, átigazolnak a GEAC-ba, ahol az eddigieknél jóval kedvezőbb szakmai és anyagi körülmények között folytathatják igen eredményes munkájukat. Mészáros Eszter rendezettebb és megfelelő körülmények között készülhet a jövő évi tokiói olimpiára, amihez a GEAC-tól – a lehetőségekhez mérten – minden támogatást megkap. A többi versenyző, köztük Klenczner Márton és Lovász Dorina tovább küzdhet az esetleges újabb olimpiai kvótáért, illetve a kiváló hazai és nemzetközi eredményekért.


Kriszt Balázs azt is elmondta, hogy a GEAC részére a Magyar Sportlövők Szövetsége, illetve a BMSK jóváhagyott 2019-re 10 millió forint eszközbeszerzés keretet, amiből az olimpiákon is használatos elektronikus céltáblák megvásárlása lesz 2020 év elején lehetséges a megépült 10 méteres lőtérre, tovább könnyítve ezzel is az eredményes felkészülést.

Jó hírként értékelhető az is, hogy a SZIE, a GEAC és a MSSZ együttesen eltökélt abban, hogy a 2020-2022 időszakban egy, a kor követelményeinek megfelelő lőtér-komplexumot hoz létre az egyetem területén, ahol mind a versenysportolók, mind a hallgatók és hobbisportolók edzeni, sportolni, kikapcsolódni tudnak.
Ezzel a GEAC – az atlétika és a vívás után – a sportlövészet területén is egy kiváló, hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt kiemelkedően eredményes sportág egyesülete lett. Nem utolsó sorban pedig Gödöllő három, messze legeredményesebb és legsikeresebb, továbbá a legtöbb gyermeket, tanulót, hallgatót foglalkoztató szakosztályainak biztosít otthont és megfelelő bázist!

- Őszintén reméljük, hogy a GEAC szakosztályait mind a város, mind az egyetem kiemelten tudja támogatni a jövőben, hiszen Mészáros Eszter már biztos tokiói kvótás, Gémesi Csanád kardvívónk a válogatott tagjaként gyakorlatilag ugyancsak olimpiai indulónak tekinthető, míg Nádházy Evelin atléta 400 méteres síkfutásban közel áll a kvótát jelentő világranglista helyezéshez – zárta gondolatait Kriszt Balázs.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online