Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Strandröplabda ob-döntő: érem nélkül maradt a gödöllői felnőtt szekció

2019-08-04 15:41:26

Négy mesterforduló után, augusztus 3-án és 4-én, a budapesti Lupa-tónál rendezték meg a 2019. évi strandröplabda országos bajnokság nagydöntőjét. Mind a hölgyeknél, mind a férfiaknál a legjobb 16 páros vágott neki a kétnapos küzdelemsorozatnak.
A Gödöllő Röplabda Club a női felnőtt mezőnyben hét duóban kilenc GRC-s játékos által volt érdekelt (Győri Panna, Harmat Borbála • Dénesi Brigitta, Tóth Eszter • Katona Janka, Sákovics Virág • Vecsey Fanni, Tátrai Nikolett • Czene Adrienn, Hackl Szilvia • Gubicza Laura, Nagy Kitti • Dénesi Dalma, Gubik Hanna), míg a férfiaknál a Kovács Boldizsár, Pető Levente és a Molnár Zoltán, Szabó Gábor alkotta kettős képviselte a Karádi Zoltán vezetésével működő szakosztályt.

Jobb gödöllői szereplésre a szebbik nem mezőnyében lehetett számítani, ami be is igazolódott. Azzal együtt, hogy némi meglepetésre nem a legelőkelőbb helyen rangsorolt GRC-s páros jutott el az elődöntőig, hanem az erre az alkalomra összeállt, előzetesen a tizenkettedikként jegyzett Gubicza Laura (Gödöllő, képen jobbra), Nagy Kitt (MAFC) duó.


Hab lett volna a tortán, ha a döntőbe kerülésért lezajlott meccset is sikerrel veszik Gubiczáék, akik remekül helytálltak, de végül a gödöllői gyökerekkel rendelkező Szabó Dorottya, Háfra Dominika kettős (Óbudai SSC) 2-0 (14, 18) arányban diadalmaskodott.
A bronzderbin a Divényi Zita, Réthelyi Orsolya (Kispest SE) páros volt az ellenfél. A részben gödöllői egység jól kezdte a találkozót: az első szettet 21-16 arányban tudta le. A második játszmában azonban már akadtak – főként a pontatlanságra visszavezethető – gondok, így a kispestiek simán egyenlítettek (21-11). A döntő, 15 pontig tartó felvonásban egyszer sem vezettek Lauráék, akik 15-13-ra bukták el a szettet, amivel búcsút inthettek a meccsnek és a bronzéremnek.

A bajnoki címet a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár) formáció nyerte, miután a fináléban 2-0 arányban felülmúlt a Szabó, Háfra duót. Eszter ezzel sorozatban hatodszor lett első, ebből négy alkalommal (2015, 2016, 2017 és 2018) gödöllői színekben. Fotó forrása: Beach Volleyball Hungary

Gödöllői dobogós pozíciók utánpótlás-fronton
A „nagyok” mellett – július 30. és augusztus 4. között – az utánpótlás-korúak is megmérkőztek egymással a bajnoki címekért. A gödöllői színekben indulók közül az alábbi játékosok végeztek donogós pozícióban:

U 14: Szabó Anna (Gödöllő), Varga Kinga (Beach Sport) 2. hely, Gyebnár Fanni (Gödöllő), Sebők Lora (KSE) 3. hely
U 16:
Kristóf Dóra, Ligárt Anna (Gödöllő) 3. hely
U 18: Vecsey Fanni (Gödöllő), Vasvári Zsófia (SRSE) 1. hely
U 20:
Vecsey Fanni (Gödöllő), Tátrai Nikolett (SRSE) 2. hely


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online