Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétika: Renner Luca a Balaton bajnoka

2019-07-08 10:26:15

Két nap alatt két rangos, dunántúli helyszínen lezajlott megmérettetésen álltak rajthoz a Gödöllői EAC atlétái, miközben Takács Ákos révén egy szeniorbajnoki aranyérem is Gödöllőre került.

Július 6-án Veszprémben, a 61. Nemzetközi Atlétikai Balaton-bajnokságon Deutsch Péter tanítványa, a július 11-én kezdődő svédországi (Gävle) U23-as Európa-bajnokságra készülő Renner Luca – szezonbeli legjobbnak számító – 180 centiméteres teljesítménnyel diadalmaskodott magasugrásban, míg Kriszt Katalin 160 centiméterrel a 8. helyen végzett ebben a versenyszámban. A gödöllői minidelegáció harmadik tagja, Pápai Márton 1:49,81 perces, egyéni csúcsot jelentő idővel a 4. helyen ért célba.

Július 7-én Győr adott otthont a négy ország (Magyarország, Csehország, Szlovénia, Szlovákia) U20-as válogatott viadalnak. A magyar nemzeti formációban helyet kapott a Gödöllői EAC két atlétája, a sprinter Ajide Dániel, valamint a rúdugró Mihály Ádám.
Ajide Dániel 200 méteres síkfutásban versenyzett, és – jobbik magyarként – 22,09 másodperces idővel a 6. helyen végzett (3 pont). Mihály Ádámnak sajnos nem sikerült a versenye, mivel az általa választott 450 centiméteres kezdőmagasságon három érvénytelen kísérlete volt, így helyezetlen lett.
A magyar csapat összetettben és nemeként is a második helyen végzett. Az első pozíciót Csehország kaparintotta meg, a harmadikat pedig Szlovénia, így Szlovákia lett a negyedik.

A hónap első hétvégéjén rendezték meg Magyarország 2019. évi Szenior Atlétika Bajnokságát, ahol Takács Ákos, a Gödöllői EAC síkfutója 400 méteren aranyérmet szerzett.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online