Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Magánkórház és belvárosi társasház építésébe foghatnak Gödöllőn

2019-05-30 11:20:12

Április utolsó csütörtökjén megpályáztatták, május utolsó csütörtökjén pedig – a beérkezett ajánlatok értékelése után – eladták a gödöllői tüdőgondozó Ady sétányon található épületét, valamint a régi postaépület melletti belvárosi telket. Mindkét kiírásra egy-egy ajánlat érkezett. Az ügyleteket több képviselő nem támogatta. Köztük volt egy lokálpatrióta klubos is…

A gödöllői tüdőgondozó Ady sétány és Légszesz utca találkozásánál lévő épületének (416 négyzetméter) és a hozzá tartozó telkek (egyik az Invitel Távközlési Zrt. földhasználati jogával terhelt) megvásárlására a gödöllői székhelyű BOMM Egészségügyi Kereskedelmi Kft. kandidált.
A bruttó 60 millió forintos minimum irányár megfizetését két részletben (10% előleg június 25-ig, a fennmaradó rész a GÉSZ módosítását követő 8 banki napon belül) pályázó a két ingatlan összevonását követően a jelenlegi egészségügyi szabványoknak mindenben megfelelő létesítményt építtetne. Olyat, aminek alsó szintjén teremgarázs, a földszinten labordiagnosztika, radiológia, patológia, gyógyszertár, büfé és váróhely, az első emeleten járóbeteg-ellátást biztosító szakrendelők (recepcióval és kiszolgáló helyiségekkel), a második emeleten 40 darab kétágyas fekvőbeteg szoba (nővérszobákkal, kezelőkkel), a harmadik emeleten két darab nagyműtő, két darab kisműtő, előkészítők, intenzív kórterem, orvosi szobák, míg a tetőtérben gépterem és raktárak szolgálnák a betegek gyógyítását. A mintegy 5.000-5.500 négyzetmétere összterületű „magánkórház” a jogerős építési engedély kiadásától számított 24 hónapon belül (elvileg 2021 őszére) készülhet el.

Ami a bruttó 30,8 millió forintos minimum irányáron meghirdetett belterületi fekvésű, 328 négyzetméteres területű, beépítetlen, a régi posta épülete mellett, a Dózsa György út és Kossuth Lajos utca sarkán található telekingatlan eladását illeti, ezt a kartali székhelyű Hajnáczkinvest Kft. veheti meg a szóban forgó összegért. A néhány hónappal ezelőtt a város egykori pedagógus-szállójának épületét is megvásárló cég a szerződéskötésig 10% előleget tesz le, majd a fennmaradó összeget legkésőbb július 30-ig utalja át az önkormányzat számlájára.
A területe a helyi építési szabályzatnak megfelelő társasház építését tervezik – ha minden jól megy, a jövő év végéig – megvalósítani. A hőszivattyús fűtési rendszerrel és napkollektorokkal felszerelt házban mélygarázs, közületnek kiadható fölszinti rész, valamint a két emeleten különböző méretű lakások kialakítása várható. Az épület közútról történő megközelítését a Kossuth Lajos utca felől szükséges megoldani.

Akárcsak az egy hónappal ezelőtti kiírás elfogadásánál, ezúttal is volt olyan képviselő, aki aggályokat fogalmazott meg az ingatlanok értékesítésével kapcsolatosan. Simon Gellért (Fidesz-KDNP) hozzászólásával alaposan felkavarta az állóvizet, a kis híján botrányba fulladt vita részleteivel külön írásban foglalkozunk. A szavazati arány az első ingatlan-eladás esetében 9 igen, 2 nem és 2 tartózkodás volt, míg a második indítvány 8 igennel, 2 nemmel és 3 tartózkodással ment át. Mindez azt is jelenti, hogy volt olyan lokálpatrióta klubos képviselő, aki nem támogatta a polgármesteri előterjesztésekbe foglalt határozati javaslatokat…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online