Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői rúdugró- és gerelyhajító csapatérmek az esős Debrecenből

2019-05-06 10:06:57

Embert próbáló időjárási körülmények között rendezték meg május 4-én és 5-én az ifjúsági és serdülő ügyességi és gátfutó csapatbajnokságot Debrecenben, ahonnan minden színű éremből sikerült haza hozni egyet-egyet a Gödöllői EAC atlétáinak. A legfényesebb medált a Bánovics József, Bánovics Károly, Ladányi Viktor és Török Vilmos összeállítású ifi rúdugró csapat hozta el (képen), akik 393 centiméteres átlagukkal végeztek az első helyen.


Ezüstérmes helyezést produkált az ifjúsági leány rúdugró csapat, itt a tagok között volt Lajos Dóra, Simonváros Csenge és a kiváló gerelyhajító Eszenyi Napsugár is. A rúdugró-sikerek Szörényi István edző munkájának köszönhetők.
Az ifjúsági fiúk bronzérme gerelyhajításban született, 47,66 méteres átlagteljesítménnyel. A Mihajlovic Alex, Bánovics József, Menyhárt Márk és Soos Levente összetételű csapat edzője, Máté Alpár.

Szintén Debrecenben zajlott le május első vasárnapján az idei évad első Szuper Liga versenye, a férfiak hárompróbája. A magasugrást, a diszkoszvetést és a 400 méteres síkfutást tartalmazó egynapos viadalon Kriszt Botond érte el a legtöbb pontszámot (1875 pont), így ő nyerte a versenyt. Botond edzője Zsivoczky-Pandel Attila.

Májusköszöntő GEAC-os medálhalmozás Albertirsán

Május elsején elég nagy létszámú GEAC-os atlétasereg tette tiszteletét az igencsak szeszélyes időjárású albertirsai Ecsedi László Emlékversenyen. A serdülőknél Bákai Péter két érmet is szerzett, előbb 100 méteren (12,2 mp) lett második, majd távolugrásban 562 centiméteres ugrásával került a dobogó harmadik fokára. Roska Dániel a 100 méter döntőjében futva (12,5 mp) lett harmadik.  A fiúk edzője Kovács Gábor Krisztián.

Az újonc fiúknál 80 méteren Fodor Péter révén született gödöllői siker, ideje 10,1 másodperc. Grünwald Tamás 300 méteren, 44,2 szekundumos futásával ért fel a dobogó harmadik helyére. Fodor Péter ötösugrásban is bizonyított, ahol szintén aranyérmet zsebelt be (12.40 méter), míg edzőtársa Kuti Donát bronzéremmel gazdagodhatott ugyanebben a számban (11.65 méter).

Az újonc lányoknál Kriszt Sarolta előbb a 80 méteres távot nyerte meg (10,6 mp), majd távolugrásban – igen kiváló 509 centimétert ugorva – duplázta meg aranyérmei számát. Az újonckorú sportolók edzője Körmendy Katalin.

A gyermek II. kategóriában Menyhárt Olivér volt az első érmes, aki 60 méteren (8,7 mp) lett második, gerelyhajításban pedig az első, 32,37 métert dobva. Magasugrásban Szabó Levente 130 centimért teljesítve végzett az első helyen, majd másodikként zárt gerelyhajításban 30,41 méteres eredményével.
Gyermek I. kategóriában Krakóczki Bence lett bronzérmes 60 méteren (9,6 mp). A gyermekek edzői Körmendy Katalin, Kovács Zoltán és Kovács Gábor Krisztián.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online