Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tanyavilágra emlékeztető gödöllői utak

2019-02-03 16:59:29

Gödöllőn bizonyos szempontból kétféle út létezik. Egyfelől olyan, amit közpénzből újított fel a település vezetése, másfelől pedig olyan, aminek rendbetételéhez lakossági hozzájárulást kérnek. Az előbbi közlekedési felületből lényegesen több van, viszont az utóbbi helyeken is adófizető állampolgárok laknak.

A gondok évek, mi több, esetenként évtizedek óta visszatérő problémát jelentenek, aminek orvoslása még várat magára. Főként akkor szaporodnak a panaszok, amikor esős az időjárás, vagy – miként napjainkban – a téli csapadék olvadása a talajba ívódva teszi holdbélivé az utat.

Egyik olvasónk a Fenyvesi főút és a Gesztenye utca állapotáról küldte be a galériában látható képeket, amik önmagukért beszélnek.
- Máshol a tanyán nincs ilyen állapot – írja olvasónk, aki megjegyzi: közlekedni nem lehet, sár van mindenhol. - Szégyen, ami itt folyik, évek, évtizedek óta nem képesek az utcát felújítani, miközben másra van pénz. Jelenleg egy mentő- vagy tűzoltóautó nem tudna feljönni az utcába. A lakóknak elegük van, mert az állapotok rendezése helyett mindig akad kifogás.

Ha már a kifogásnál tartunk, érdemes említést tenni arról, hogy a szóban forgó fenyvesi terület útjainak megújulásával kapcsolatosan a városvezetés többször konzultált az ott élőkkel. 2014 szeptemberében Gémesi György olyan kijelentést tett írásban, hogy az utcák fejlesztése komplex mélyépítési feladatot jelent, a kivitelezési költségek meghatározása még tart, ám az érintett lakossággal történő megállapodás nélkül senkire semmilyen költség áthárítását nem támogatja.
Ehhez képest néhány hónappal később, azaz, 2015 március elején a lokálpatrióta klubos többségű gödöllői önkormányzat tagjai – 9 igen és 2 nem szavazattal, valamint 2 tartózkodással – elfogadták az önkormányzat beruházásában megvalósuló közút- és közműfejlesztések finanszírozásáról, az út- és közműfejlesztési hozzájárulás megállapításáról szóló rendeletet. Ebből – többek között – kiderül, hogy belterületi lakóövezet esetében a bekerülési költség 30 százaléka terheli a lakosságot.

A kialakult, számos negatív jelzővel illethető állapotra nincs jobb szó, mint a patthelyzet. Elvileg rendezhető lenne a kérdés, a gyakorlat viszont a vissza-visszatérő bosszúságról és a felháborodásról tanúskodik.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online