Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda-meccs helyett ismét a víz volt az úr

2019-01-17 20:08:45

Negyven napon belül másodszor fordult elő, hogy nem tudták lejátszani a Gödöllői RC – TFSE NB I. Ligás női röplabda bajnoki mérkőzést az egyetemi sportcsarnok beázása miatt. Először december 9-én hiúsult meg az ütközet, majd az új időpontban, január 17-én sem láthattak küzdelmet az érdeklődők.


Az ilyen szintű sportesemények lebonyolítására – a sajnálatos módon szűkös gödöllői sportingatlan-kínálat okán – legkomfortosabb egyetemi sportcsarnok beázási problematikája nem újkeletű, már több évtizede küszködnek a tetőszerkezet beázását előidéző hiányosságok felszámolásával. Úgy tűnik, hiába. Faramuci a helyzet, hiszen a létesítményt üzemeltető gazdasági társaság a tulajdonos jóváhagyása és anyagi segítsége nélkül képtelen véghezvinni a komolyabb állagjavító vagy fejlesztési elképzeléseket. Pedig egyre időszerűbb lenne.

Egy másik megvilágításból is érdemes rápillantani a helyzetre. Ez pedig a városi szerepvállalás. Hosszú évek, lassan évtizedek óta téma a multifunkciós sportcsarnok-építés. Tervezett helyszínből is volt már néhány. Elég, ha csak a Lidl-áruház mostani helyét, a Táncsics Mihály úti sporttelepet, vagy a LEAR melletti területet említjük. Legutóbb pedig az egykori belvárosi teniszpálya helyét szemelték ki erre a célra. Majd a közbeszerzés során kiderült: vagy nincs érdeklődő kivitelező, vagy nagyon drágán építene. Ebből eredően a sportcsarnok-építés egyelőre lekerült az önkormányzat napirendjéről.

Adott viszont a városvezetés egy telket a helyi röplabda klubnak.  A Táncsics Mihály útról megközelíthető helyszínt nem mindenki fogadta kitörő örömmel. Ettől függetlenül elindultak a tervezési és engedélyezési folyamatok. Az építkezés azonban még nem.
Vagyis, a kör egyelőre bezárult, és nem igen marad más megoldás a röplabdások számára, mint reménykedni az égi áldás mérséklődésében…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online