Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Újabb három évig Volánbuszozhatnak a Gödöllőn utazók

2018-12-28 11:26:06

Január 1-jétől – legalább – három évig, azaz, 2021. december 31-ig a Volánbusz Közlekedési Zrt. látja el a Gödöllő közigazgatási területén zajló, menetrend szerinti autóbusz-közlekedést, mint közszolgáltatást. Erről egyöntetű szavazással döntöttek a helyi képviselőtestület tagjai december 13-i összejövetelükön. A feladat elvégzésére kiírt pályázatra csak a Volánbusz Zrt. adott be érvényes ajánlatot, más kandidáló nem élt a lehetőséggel.

A feladat elláttatása a közlekedési társaság ajánlata alapján nettó 109,4 millió forintos anyagi terhet ró a városi költségvetésre éves szinten. Az ellentételezés összegét a közlekedési társaság a buszok által ténylegesen megtett kilométerek alapján számlázza ki. Az itt elérhető helyi járatok esetében ez a tétel 408,50 forint/km, a helyközi járatoknál pedig 37,10 forint/km.

Kitétele a viteldíj-emelést nem tartalmazó megállapodásnak, hogy amennyiben a szerződés időtartama alatt az önkormányzat számára lehetővé válik normatív támogatás igénybevétele, vagy más, azonos célú állami támogatást kap, akkor azt az önkormányzat a jogszabályban meghatározottak szerint, a helyi közforgalmú közlekedés ráfordításainak részleges finanszírozására céljából – az ellentételezésen felül – teljes egészében átadja a Volánbusz Zrt. részére.
A szolgáltatót a közvetlen és közvetett költségek nem több mint 5%-ának mértékéig nyereség illeti meg. Abban az esetben, ha a Volánbusznál 5% feletti nyereség realizálódik, a többlet-összeget átutalja az önkormányzatnak, viszont, ha a kimutatott nyereség 5%-nál kevesebb, az így keletkezett negatívumot az önkormányzat köteles megfizetni a Volánbusznak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online