Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nagyobb hírverést kap a gödöllői fociutánpótlás

2018-08-24 10:38:02

Augusztus első napjával határozott időre szóló együttműködési megállapodást írt alá a Career Sport Management (CSM) az ország egyik legnagyobb múltú és bázisú labdarúgó utánpótlás-nevelő egyesületével. Ifjabb Tóth György és a Gödöllői SK közötti kapcsolat nem újkeletű, de a hivatalos együttműködés most kezdődik. Ennek részleteiről Gonda Miklós kérdezte a CSM alapítóját:

- Aki eddig követte a Career Sport Management munkásságát, leginkább az egyéni sportolókkal való együttműködéseidről hallott. Honnan jött az ötlet, hogy egy olyan klubbal is együtt dolgozz, amely jelentős számú fiatal sportolót foglalkoztat?
- A Gödöllői Sport Klub egy jelentős névvel és branddel rendelkező klub a hazai utánpótlás-nevelésben. Pest megye egyik legnagyobb múltú, és az egyik legjobb szakmai vezetéssel bíró egyesülete, amelynek jelenleg is az utánpótlás nevelésére fókuszál. Nem véletlen, hogy több korábbi, illetve napjainkban is válogatott kerettag labdarúgót nevelt ki. Mint, például, a Lovrencsics-testvéreket, Gergőt és Balázst, Nagy Dánielt, Simon Krisztiánt, vagy épp Varga Rolandot. Éppen ezért megérett a gondolat a vezetőségben, hogy azt a munkát és azokat az eredményeket, amiket eddig elért a klub, ne csak egy szűk kör ismerje, hanem szépen, lassan, de a környékbeli sportkedvelő szülők körében is ismertté tegyük. Hiszen minél többen ismerik a klubot, annál több gyerek szeretne majd idetartozni. A személyes célom az, hogy mind a szülő, mind a gyerek úgy érezze, egyfajta rangot jelent a klubhoz tartozni. Labdarúgó voltam én is, itt nevelkedtem a korábban említett játékosokkal együtt, de az élsport helyett a sportolók és klubok imidzsépítését tűztem ki célul, így büszke vagyok arra, hogy egy ilyen nagy múltú és eredményes utánpótlás-nevelő egyesülettel indulhat meg a közös munka. Együttműködésünk ugyan most indult, de már jó pár hónappal korábban kölcsönösen kerestük egymást. Most érett meg a dolog arra, hogy valami nagyot alkossunk.

- Mit tudsz nyújtani a Gödöllői SK-nak, illetve azon kluboknak, akik a jövőben hasonló együttműködés reményében keresnek meg?
- Azért szép ez a terület, mert nem tudok sablonokat előhúzni a fiókból. Nincs két egyforma egyesület, még ugyanazon sportágban sem. Mindenkivel egyedileg tervezek arról, hogy mire van szükségük, miben érzik hiányosnak jelenlegi működésüket, milyen téren tudom nekik a legtöbb pluszt adni. A munkámban a legnagyobb befolyásoló tényező az információ, vagy annak hiánya, és az, hogy mennyire alakul ki szoros kommunikáció az egyesület és a Career Sport között. Egyéni sportolóimmal napi szinten beszélek, nem csak sportról. Szinte barátként kezeljük egymást. Ez egy sportklubnál sem elképzelhetetlen, de alapvetően ott más a felállás, már csak a komplexitás miatt is.


- Mennyi elfoglaltságot jelent egy ilyen jellegű klub, jelen esetben a Gödöllői SK „kiszolgálása”?

- Ez szintén az információáramlás gyorsaságától függ, illetve attól, hogy kivel, milyen megoldásban gondolkozunk, kinek milyen területen kell segítenem a működését. Legtöbbször nincs kapacitása a kluboknak az olyan feladatokra, amiket rám bíznak, vagy ha lenne is, nem figyelnek rá eléggé. Ahogy látom, beskatulyázzák az embereket szakmán belül. Az edző mindig edző marad. A sportolóra sportolókén tekintenek. Egyik személy sem lesz olyan hiteles a szponzorok vagy más partnerek előtt, mint egy „külső szemlélő”, aki azért dolgozik, hogy a lehető legjobb legyen a képviseltjének, ám eközben a partnereket is maximálisan kiszolgálja. Ez egy teljes embert igénylő feladat! Annyit még hozzátennék, hogy én pont ezt nevezem a menedzseri munka alapjának: WIN-WIN, mindenki találja meg a számítását az együttműködésben!

- Különböző területeken sikeres partnerekkel állsz munkakapcsolatban. Van ifjúsági olimpiai bajnok cselgáncsozód, Gercsák Szabina, van para-kerékpározó sportolód Lengyel Zsófia személyében, Halek Márton vízilabdázóval is dolgozol együtt, ugyanakkor kapcsolatban vagy kerékpáros utánpótlás egyesülettel, egy röplabda utánpótlás-nevelő egyesülettel, illetve most már egy labdarúgó utánpótlás-nevelő klubbal is megállapodtál. Mi kell ahhoz, hogy mindenkit ki tudj szolgálni? Tőke, komoly felkészültség, netán nagy háttértudás?
- A legnagyobb felkészülési igény szerintem ott jelentkezik, amit én magammal szemben állítok fel, hogy mennyire tudom megismerni a sportolóm vagy azt a szervezetet, amellyel dolgozom. Ez a legfontosabb, ebben van a lényeg! Személy szerint nem arra fektetem a hangsúlyt, hogy minél tőkeerősebb és minél nagyobb legyek, mint sok más sportmenedzseri cég. Persze, kell a növekedés, de maximum addig, hogy az értékeimet ne veszítsem el, amit a legelején felállítottam magamban, mégpedig azt, hogy minden partneremre időt tudjak fordítani a munkám során: méghozzá, személyesen!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online