Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nagy dobással és nagy ugrásokkal rukkoltak elő a gödöllői atléták

2018-05-06 17:19:49

A Magyar Csapatbajnokság május 12-13.i, miskolci elődöntőjére történő egyfajta ráhangolódásként május első hétvégéjén, Székesfehérváron, a Bregyói Atlétikai Centrumban rendezték meg az utánpótlás korosztály egyik legnagyobb méretű megmérettetését, a serdülő-, ifjúsági ügyességi és gátfutó csapatbajnokságot (ÜCSB).

Kriszt Balázs szakosztályvezető tájékoztatása szerint a rangos viadalon Gödöllői EAC atlétika szakosztálya 7 csapattal indult és közülük 5 érmet nyert! Méghozzá: 2 aranyat, 2 ezüstöt és 1 bronzot. Ebben az évben is kiválóan szerepeltek a rúdugrók, akik 1 arany- és 2 ezüstérmet szereztek. Kiemelkedő eredmény volt a serdülőkorú Soos Levente 2 méteres magasugrása, ami egyéni csúcs, és egyidejűleg az ifjúsági Európa-bajnokságra is szintteljesítés. Külön említést érdemel Canea Zoltán 61,94 méteres gerelyhajítása (egyéni legjobb), ami mindössze 6 centiméterrel maradt el a korosztályos Eb-szinttől, illetve Mihály Ádám 460 centiméteres rúdugrása, amivel megerősítette részvételét a korosztályos kontinensviadalon! Részletes eredmények:

Serdülő (U16) korosztály
Ezüstérmesek
: fiú rúdugrás (Bánovics József, Bánovics Károly, Ladányi Viktor, Szabó Zoltán és Fekete Csanád)
Bronzérmesek
: fiú magasugrás (Soos Levente, Seesink Dániel, Szabó Zoltán, Bákai Péter és Molnár András)

Ifjúsági (U18) korosztály
Aranyérmesek:
fiú gerelyhajítás (Canea Zoltán, Mihajlovic Alex, Juhász Nándor és Mihály Ádám), fiú rúdugrás (Mihály Ádám, Magyari Benedek, Molnár Dániel és Török Vilmos)
Ezüstérmesek
: leány rúdugrás (Bánovics Dorottya, Schmutzer Csilla, Lajos Dóra és Simonváros Csenge)
A gödöllői fiatalokat Szörényi István, Kovács Zoltán, Máté Alpár és Kovács Gábor edzők készítették fel.

Kriszt Botond bronzérme hárompróbában
Az ÜCSB alatt rendezték meg a férfiak pénzdíjas Szuper Ligájában az idei első versenyt, ahol 3 próbában (magasugrás, diszkoszvetés, 400 méteres síkfutás) a Gödöllői EAC kiváló többpróbázója, Kriszt Botond egyéni csúcsokat (magasugrás, diszkoszvetés) javítva, az értékes harmadik helyet szerezte meg, ami bíztató eredmény az összetett országos bajnokság előtt. Edzője Zsivoczky Attila.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online