Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Grózer György a gödöllői röplabdások új vezetőedzője

2017-09-06 15:44:45

Tizenhét év elteltével újra a legmagasabb bajnoki osztály 8. helyén végzett a Penta-Gödöllői RC női röplabda-csapata a 2016/2017-es évadban. A pozíció elérése azonban nem érdem, hanem visszaesés, hiszen néhány évvel ezelőtt még bajnoki döntőt játszott várunk hatosa. Hamarosan újra csatasorba állnak a lányok, akik október közepétől az extraligás tagság megszerzéséért (is) harcolnak majd.

A hullámvölgy okait hosszú lenne elemezgetni, bűnbako(ka)t keresni pedig nem biztos, hogy érdemes. A jövőre nézve azonban cseppet sem mellékes, hogy a 2017/2018-es szezon végén melyik helyen zárja az NB I-et a gödöllői formáció, hiszen a következő, 2018/2019-es idényben már csak a legjobb hat csapat lesz érdekelt az újjáéledő Extraligában. Hogy ennek mezőnye kialakuljon, a 12 együttest két, egyenként 6-6 csapatot felvonultató csoportba sorolták. A Penta-Gödöllői RC különítménye a bajnok Békéscsaba, a Jászberény, az UTE, a Budaörs és az újonc Szombathely gárdájával harcol majd. A másik csoportban a Vasas, a Nyíregyháza, az MTK, a Kaposvár, a TFSE és a Palota alakulatai kaptak helyet. Dupla alapszakasz elé néznek a csapatok, aminek lényege, hogy 10 mérkőzés (egy oda-vissza kör) után kialakul a felső- és az alsóház mezőnye. Itt újabb 10 mérkőzés (egy-egy oda-vissza) vár a formációkra, aminek végén az első két helyezett automatikusan elődöntős lesz.

A leendő élvonalba jutásra esélyek pontos köre egyelőre megjósolhatatlan. Ennek tudatában reménykedhetnek a gödöllőiek is, akik a Németországból kilenc év után hazatért Grózer György vezetőedző, valamint Szalay Attila másodedző irányításával készülnek fel a megmérettetésekre. A gazdasági társasággá alakult egyesület munkáját a korábban évekig Gödöllőn játszott Rácz Márta is segíti, főleg a TAO-támogatási rendszer lehetőségeinek kiaknázásában lesz feladata.
A játékoskeret összetétele a nyár folyamán alaposan átalakult. A távozók névsorát Kötél Zsanett és Takács Doroti (MTK), valamint Radomszki Boglárka és Maurer Katalin (Budaörs), illetve Czina Kata (UTE) alkotják. Széles Petra (képen jobbra), Nagy Kitti, Nagy Andrea, Nagy Zsuzsanna, Tóth-Bagi Réka és Kovács Adél maradtak Gödöllőn. Az érkezők között Horváth Petrát (TFSE), a visszatérő Hackl Szilviát, valamint a nyáron négyszeres strandröplabda-bajnokká lett Lutter Esztert és Lakatos Enikőt üdvözölhetjük. Utóbbiak azonban csak akkor játszanak teremben, ha ez nem ütközik a strandröplabdás programjukkal.


Szeptember 6-án sajtótájékoztatón jelentették be a klubnál történt változásokat. Pánczél Ottó klubelnök (képen középen) – többek között – kihangsúlyozta, bázis szeretnének építeni Gödöllőn, a Penta Kft. ezt vállalta, amikor tavaly decemberben a klub támogatása mellett döntött. Komoly gondot jelent, hogy a csapatnak nincs állandó otthona, amin változtatni kívánnak. Akár egy csarnok építése is szóba jöhet – fogalmazott az elnök.

Az igazi szenzációt azonban az jelentette, hogy – Borkovits Zoltán helyett – idősebb Grózer György személyében új vezetőedzője lesz a gödöllői csapatnak. A sportág legendáját Németországból sikerült hazacsábítani. A négygyermekes apa idősebb fia, ifjabb Grózer György néhány napja Európa-bajnoki ezüstérmet nyert a német válogatottal.
Az új gödöllői tréner székfoglalójában elmondta, hogy komoly elképzelése van arról, mit kell tenni az utánpótlás nevelés területén, hiszen manapság minden arról szól, hogy ki tud több légióst igazolni, kinek van több pénze erre. A saját nevelésű játékosok pedig a kispad végén ülnek. Koncepciójához jól igazodik a TAO-rendszer, és amikor felvázolták neki a gödöllői törekvéseket, úgy gondolta, tervei találkoznak a saját bázis építését, nevelését előtérbe helyező klubvezetés nézeteivel.
- Egy légiós soha nem a csapatért játszik, hanem a pénzért. Ezért, ha nem muszáj, nem kell légiós játékosban gondolkodni – hangsúlyozta Grózer György, aki új csapatával szemben elvárásként a legjobb hat közé kerülést fogalmazta meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online