Vissza normál nézetbe Nyomtatás

„Sportszerű” szolgáltatások nélkül nem teljes a siker

2017-07-09 11:32:15

Július 10-e és 30-a között az átlagosnál gyakrabban lehet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzéseire számítani Budapesten és környékén. A legnagyobb forgalmú helyeken a turizmushoz kapcsolódó szolgáltatásokat vizsgálják a revizorok és a pénzügyőrök – olvasható a szervezet által kiadott közleményben.

Várhatóan megtöbbszörözik a turistaforgalmat a nyári sportrendezvények Budapesten és környékén. A nemzetközi események (vizes világbajnokság, Forma 1-es Magyar Nagydíj) sikere nemcsak a szervezésen múlik, hanem azon is, hogy a vendéglátók – így a július 28-30. között esedékes mogyoródi futam kapcsán akár a gödöllőiek – is betartják-e a „játékszabályokat”. A NAV a szórakozóhelyeken, a vendéglátóhelyeken, a taxisok körében és a szálláshelyeken is ellenőrzi, hogy szabályosan kínálják-e szolgáltatásaikat a gazdálkodók.

Az ellenőrzések célja elsősorban a szabálytalankodók kiszűrése, de ezek az akciók egyúttal a vásárlók, a turisták és a tisztességes vállalkozók érdekeit is szolgálják. A NAV szakemberei többek között azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat, a kereskedők számot tudnak-e adni áruik eredetéről és megfelelően forgalmazzák-e az alkoholtermékeket. A NAV munkatársainak jelenlétére napközben és a hivatali munkaidőn kívüli, késő esti, illetve éjszakai órákban is számítani lehet.

A szabályok betartását a NAV nemcsak az ellenőrzések előzetes bejelentésével, hanem a honlapján (nav.gov.hu) megjelentetett információs füzetekkel is segíti. Mindezen kívül telefonos információs vonalán, továbbá ügyfélszolgálatain is készséggel segít a jogalkalmazásban:
Általános Tájékoztató Rendszer: (+36-40) 42-42-42
Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszer: (+36-40) 20-21-22, (+36-80) 20-21-22


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online