Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Súlyos sportbalesetet szenvedett Lázár Zoltán és fia

2017-07-03 08:33:01

Jól indult, de sajnos rosszul végződött a csehországi Nebanice-ben július első hétvégéjén lezajlott négyesfogathajtó-verseny a sportág nyolcszoros világbajnoka, a Gödöllőn élő Lázár Zoltán és a viadalon segédhajtóként részt vett fia, ifjabb Lázár Zoltán számára. Az augusztusi göteborgi négyesfogathajtó Európa-bajnokságra, valamint a szeptemberi lipicai (Szlovénia) kettesfogathajtó-világbajnokságra készülő sportoló a díjhajtás után a 2. helyről vágott nekik a július 1-jei maratonhajtásnak, amit elmondása szerint szeretett volna megnyerni. A nyolc akadállyal nehezített terepen a negyedik próbatételig remekül haladt a fogat, ám az 5. akadálynál gondba kerültek.

Lázár Zoltán a történtekkel kapcsolatosan az MTI-nek elmondta:  - Magamra vállalom, én hibáztam. Az egyik akadályban nagyobb tempót választottam a kelleténél, emiatt oszlopnak hajtottunk. A kocsi felborult, mi leestünk róla. Sajnos, aztán a kocsi helyre állt, így a fogat elszabadult és csak 500 méter múlva tudták megfogni, amikor ismét felborult a kocsi.


A baleset következtében megsérült Lázár Zoltán válla és csuklója. Hogy milyen mértékben, az csak a későbbi vizsgálatok alapján mondható meg. Miként az is, hogy szükség lesz-e műtétre.  Fia – az agyrázkódás mellett – súlyos kézsérülést szenvedett. A cseh orvosok amputálni akarták az ujját, ők azonban hazajöttek, és a Győri Petz Aladár Kórház sebészei vették kezelésbe a sérült testrészt, amin plasztikai műtétet hajtottak végre.
A díjugratásban jeleskedő ifjabb Lázár közösségi oldalán megnyugtatta az aggódókat: leírta, hogy a helyzethez képest jól vannak és remélik erősebben térnek vissza, mint valaha, mert tudvalevő, hogy „ami nem öl meg, az megerősít”. Zolika az egész csapat nevében megköszönte az érdeklődéseket, és köszönetet mondott a győri kórház csapatának is, akik segítettek az ellátásukban.

A hírek szerint a borulásban három ló is megsérült. Állapotukról egyelőre nincs pontos diagnózis, ezáltal egyelőre az sem tudható, hogy a baleset milyen hatással lesz az idényből még hátralévő versenyeken való részvételre. Fotó forrása: facebook


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online