Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bronzérmes csapat tagjaként örülhetett Gémesi Csanád a vívó Eb-n

2017-06-17 15:20:16

Miután az egyéni versenyben a 7. helyen végzett, a 14 indulót felvonultató csapatversenyben is érdekelt volt a Gödöllői EAC kardozója, Gémesi Csanád a Grúzia fővárosában, Tbilisziben június 12-17. között megrendezett vívó Európa-bajnokságon.

Nemzeti kardcsapatunk a nyolcaddöntőben kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol Belgium ellen lépett pástra a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összetételű, előzetesen harmadikként rangsorolt magyar formáció. Az egyoldalú sikeredett összecsapást a mieink 45-21 arányban nyerték meg, és a lengyeleket felülmúló franciákkal nézhettek farkasszemet a legjobb négy közé jutásért.
Ez az ütközet már lényegesen nagyobb feladat elé állította a magyarokat, akik 41-nél még egytusos hátrányban voltak. A meccs végét azonban jobban bírták: Szilágyi Áron vezérletével 45-41-re diadalmaskodtak, így a második helyen kiemelt oroszok ellen vívhattak a döntőbe jutásért.

Az elődöntő nem ígérkezett sétagaloppnak. Annak ellenére nem, hogy az egyéni küzdelmek során az oroszok közül senki nem jutott a legjobb nyolcba, míg a magyarok közül hárman (a későbbi ezüstérmes Szilágyi Áron, az 5. helyen végzett Decsi Tamás és a 7. Gémesi Csanád) is ott jeleskedtek a negyeddöntő mezőnyében. Sajnos, már az ütközet elején nem sikerült féken tartani a riválist (6-15, majd 10-20 és 25-35), ami előrevetítette a folytatásban csupán átmeneti fellángolásokra képes magyarok fiaskóját. Az oroszok végeredményben 45-39-re győztek, a mieink pedig az olaszoktól vereséget szenvedő (45-39) németek ellen küzdhettek meg a bronzéremért.

A helyosztón ellenállhatatlannak tűnt a magyar egység: Szilágyi Áron mellett – a Navarrete József szakmai irányításával készülő – Gémes Csanád volt az, aki plusz nyolcas mutatóval rukkolt elő, ami azt jelentette, hogy nemzeti csapatunk 45-28 arányban felülmúlta az újdonsült Európa-bajnok, Max Hartunggal felálló németeket, és megszerezte a bronzérmet.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online